Al șaselea Congres Internațional de Zoologie al Muzeului „Grigore Antipa”

0

MUZEUL NAȚIONAL DE ISTORIE NATURALĂ „GRIGORE ANTIPA”, în parteneriat cu CSR MINDSET, ACADEMIA ROMÂNĂ – Secția de Științe Biologice și UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI – Facultatea de Biologie, organizează, în perioada 19-21 noiembrie 2014, la București, Al șaselea Congres Internațional de Zoologie al Muzeului „Grigore Antipa” (CZGA 2014).

Czga2014_Antipa_poster

Ediția din acest an, care se va desfășura în cadrul amfiteatrului Ion Heliade Rădulescu al ACADEMIEI ROMÂNE (București, Calea Victoriei nr. 125), propune specialiștilor din domeniul zoologiei un cadru formal de întâlnire și dialog. Recunoscut internațional, atât prin importanța lucrărilor științifice susținute, cât și prin participarea unor nume mari din lumea academică, evenimentul a devenit deja o tradiție.

Ediția de anul acesta a CZGA aduce în atenția specialiștilor lucrări cu specific zoologic din următoarele arii tematice: taxonomie, faunistică, zoogeografie, filogenie, evoluție și sistematică, paleontologie, ecologie, entomologie criminalistică, specii invazive, parazitismul în regnul animal, conservarea biodiversității precum și cercetarea și valorificarea patrimoniului muzeal de științele naturii.

Dintre invitații speciali ai congresului, vor prezenta cele mai noi descoperiri din domeniul zoologiei specialiști de renume internațional:

  • Lutz Bachmann, National Centre for Biosystematics Natural History Museum University of Oslo, Oslo, Norvegia;
  • Alberto Ballerio, International Commission on Zoological Nomenclature;
  • Joseph Bryja, Institute of Vertebrate Biology, Academy of Sciences of Czech Republic, Brno, Cehia;
  • Saâd Hanane, High Commission for Water, Forests and Desertification Control, Rabat, Maroc;
  • Andrei D. Mihalca, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca, Romania;
  • Dumitru Murariu, The Romanian Academy, Bucharest, Romania
  • Frank Wesselingh, Naturalis Biodiversity Center, Leiden, Olanda;

Pe parcursul celor trei zile vor fi prezentate în total 70 de comunicări orale şi 100 de postere.  Numărul participanţilor la acest important eveniment se ridică la peste 200 de persoane, directori de muzee, profesori universitari, cercetători ştiinţifici şi muzeografi din România, Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Iran, Italia, Libia, Maroc, Polonia, Nigeria, Portugalia, Moldova, Rusia, Olanda, Slovenia, Turcia și Marea Britanie.

Detalii pe: www.czga.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează