Akcees recomandă Romanian International University Fair

0

Akcees recomandă Romanian International University Fair (RIUF), cel mai mare târg de universităţi din România care îşi va deschide porţile pe 20 şi 21 octombrie. La standul Akcees vizitatorii vor avea ocazia să afle mai multe despre oportunităţile de a acumula experienţă peste hotare, experienţă care va contribui la transformarea tinerilor inovativi în antreprenori mai buni pentru România.

„Deschiderea internaţională contribuie semnificativ la dezvoltarea personală şi profesională a fiecăruia dintre noi şi este imperativ necesară tinerilor cu potenţial antreprenorial. În calitate de absolvent de studii în străinătate conştientizez beneficiile aduse de experienţa peste hotare şi le recomand tuturor să profite de oportunităţile pe care le aduce RIUF”, a declarat Irina Scarlat, Vice-Preşedinte Executiv Akcees.

În cadrul Romanian International University Fair peste 60 de expozanţi din 16 ţări din Europa, Statele Unite şi Asia îşi vor prezenta ofertele educaţionale şi vor răspunde întrebărilor legate de studiul în străinătate. Vizitatorii RIUF vor avea acces la peste 500 de tipuri de programe de licenţă şi peste 300 de programe de masterat oferite de universităţi din Marea Britanie, Statele Unite, Olanda, Danemarca, Germania, Suedia, Franţa sau Grecia, printre alte destinaţii.

Unele dintre cele mai bune universităţi din lume vor fi reprezentate la această nouă ediţie a RIUF. Printre ele se numără şi câteva dintre primele 30 de universităţi din lume: Harvard, University of Oxford, Imperial College London, King’s College London sau The Hong Kong University of Science and Technology. În plus, vizitatorii vor avea acces la peste 500 de burse oferite de instituţiile de învăţământ prezente la târg.

Vizitatorii RIUF vor avea de asemenea ocazia de a participa la prezentări susţinute de reprezentanţii unora dintre universităţile prezente la târg. În cadrul workshop-urilor cu durată de 45 de minute aceştia vor afla informaţii relevante despre diferitele sisteme academica şi particularităţile lor, despre facilităţile oferite de universităţi, paşii necesari realizării unei aplicaţii, dar şi despre oportunităţile de carieră şi modul în care îşi pot alege domeniul potrivit. Mai mult, tinerii interesaţi se pot înscrie onlinela Spot Admissionsşi au şansa de a fi admişi pe loc în urma unui interviu de 15 minute!

De această dată organizatorii au mai pregătit o surpriză: la RIUFva fi disponibilă şi o zonă de relaxare în care participanţii au oportunitatea de a interacţiona între ei şi de a cunoaşte expozanţi. Tinerii interesaţi îşi pot pregăti vizita la RIUFaccesând site-ul evenimentului http://www.riuf.ro. Cea de a 12-a ediţie RIUF are locla Sala Palatului pe 20 şi 21 octombrie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.