Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Akcees – 2 ani de educaţie antreprenorială în România

0

Săptămâna trecută Hotel Marshal Garden a găzduit evenimentul aniversar al Akcees, ocazie care a marcat 2 ani de când organizaţia dezvoltă programe de educaţie antreprenorială în România. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în România şi a adus împreună peste 150 de invitaţi: antreprenori şi investitori cunoscuţi, reprezentanţi ai unora dintre cele mai importante companii din România, jurnalişti, tineri antreprenori, absolvenţi şi membri ai comunităţii.

aniversare-akcees-fb-103

Seara a debutat cu un mesaj din partea lui Şerban Mogoş, Co-Fondator şi Preşedinte Akcees, care a vorbit despre motivele care au stat la baza deciziei de a porni Akcees şi a se implica activ în dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din România. „De ce antreprenoriat şi de ce Akcees? Ei bine, pentru că antreprenoriatul are un impact pozitiv asupra dezvoltării economice. În plus, antreprenorii educaţi au o rată de succes mai mare aşa că am decis să completăm educaţia tradiţională cu programe speciale dedicate tinerilor pasionaţi de antreprenoriat! Nu în ultimul rând, pentru că ne dorim să lăsăm ceva în urmă şi să ne aducem modesta contribuţie la dezvoltarea tinerilor”, a spus el.

Gazda evenimentului a fost Irina Scarlat, Co-Fondator şi Vice-Preşedinte Executiv Akcees, care a prezentat întregul eveniment şi a vorbit invitaţilor despre rezultatele înregistrate până în prezent, dar şi despre planurile de viitor ale organizaţiei. Însufleţiţi de dorinţa de a contribui la dezvoltarea de noi generaţii de tineri antreprenori pentru România, echipa Akcees a gândit proiectele organizaţiei astfel încăt să ofere tinerilor tot ceea ce au nevoie pentru a dezvolta propriile afaceri: o reţea de conexiuni relevante (Idea Exchange), cunoştinţe şi abilităţi variante care nu se formează pe băncile şcolii (Workshop Sessions), expeienţă profesională de calitate (Career Leader), modele şi exemple concrete (Revista Akcees), precum şi cunoştinţele necesare pentru a transforma o idee într-o afacere de succes (şcoala de antreprenoriat Start Me Up).

La doi ani de la înfiinţare rezultatele organizaţiei vorbesc de la sine: astăzi, comunitatea Akcees numără peste 5500 de membri, iar cele 5 proiecte implementate au însemnat 85 de zile de evenimente organizate în 9 oraşe din România, evenimente care au adus 126 de invitaţi de excepţie în faţa celor peste 2300 de absolvenţi selectaţi din mai bine de 5000 de aplicaţii. Aceste lucruri nu au trecut neobservate, iar Akcees a devenit în scurt timp de la lansare una dintre cele mai vizibile organizaţii la nivel naţional, înregistrând în cei doi ani de activitate peste 1800 de apariţii în presa din România.

Cele mai mari realizări ale Akcees nu se leagă însă de cifre, ci de poveştile de succes ale absolvenţilor săi. În cadrul evenimentului aniversar, cinci dintre aceştia au venit în faţa audienţei pentru a-şi împărtăşi propriile poveşti. Astfel, Cătălina Şofan (Fondator Spokes), Sebastian Mărăloiu (Fondator Blushr), Diana David (Fondator Accesorii Alese), Vlad Dinescu şi Lucian Dobrotă (Fondatori Washescu şi câştigători ai celei de a doua ediţii a şcolii de antreprenoriat Start Me Up) au vorbit despre decizia lor de a-şi asculta chemarea pasiunii şi de a porni la drum pe cont propriu, despre satisfacţiile şi provocările antreprenoriatului, dar şi despre modul în care participarea la proiectele Akcees i-a format ca antreprenori şi i-au ajutat să meargă mai departe.

Dezvoltarea frumoasă a Akcees se datorează în mare măsură susţinerii necondiţionate primite din partea unor oameni deosebiţi care au au avut încredere încă de la bun început în viziunea organizaţiei. Pentru a recunoaşte contribuţia deosebită a acestora, echipa Akcees a oferit patru premii speciale pentru implicarea activă şi susţinerea dezvoltării ecosistemului antreprenorial românesc şi a împărtăşit audienţei poveştile frumoase din spatele acestor premii.

Astfel, BRD Groupe Societe Generale (reprezentat prin doamna Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane), TechHub Bucharest (reprezentat prin Daniel Dragomir, CEO şi Co-Fondator), How to Web (reprezentat prin Bogdan Iordache, CEO şi Co-Fondator) şi Claudiu Vrînceanu (Redactor Şef Wall-Street.ro) au primit în cadrul evenimentului aniversar Akcees distincţii onorifice şi premii din partea partenerilor DeSilva şi Hotel Marshal Garden.

Povestea Akcees continuă şi în 2014, an în care echipa Akcees va continua să organizeze noi ediţii ale proiectelor deja consacrate şi va lansa o serie de iniţiative promiţătoare. Astfel, în luna septembrie tinerii vor organiza pentru prima dată la Bucureşti Startup Pirates, program adresat startup-urilor în tehnologie care vor să îşi valideze conceptele de business, să dezvolte şi să testeze propriile produse cu piaţă. În plus, elevii de liceu vor avea ocazia să îşi descopere pasiunile şi potenţialul antreprenorial participând la Akcees Discover, program de training online care va fi lansat în toamnă. Planurile echipei Akcees nu se opresc aici, iar tinerii îşi propun ca Start Me Up să devină un program internaţional şi să transforme revista Akcees într-o publicaţie de referinţă pentru comunitatea antreprenorilor din România.

Rezultatele organizaţiei se datorează eforturilor neobosite depuse în mod consecvent de o echipă de tineri voluntari, pasionaţi de antreprenoriat şi determinaţi să facă lucrurile să se întâmple. Aceştia au urcat pe scenă la finalul evenimentului, iar seara s-a încheiat în lacrimi şi ropote de aplauze pentru tinerii care au reuşit în doi ani de zile să contribuie semnificativ la dezvoltarea altor tineri şi să construiască o organizaţie care astăzi este un punct de referinţă atunci când vorbim despre antreprenoriat în România!

Evenimentul aniversar al Akcees a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii în România, BRD Groupe Société Générale, Okapi Studio, Hotel Marshal Garden, Domeniile Sâmbureşti, Aqua Carpatica, Macarons Madame Lucie, De Silva, Ritter Sport, Corny Big, Haribo, Neuhaus Chocolatier, Simona Machiaj Profesional, Cosiţe împletite, Accesorii Alese şi Cofetăria Ana Pan Decebal.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.