Ajutati copiii sa citeasca de placere si sa treaca cu bine de examene!

0

Directionati 20% ca sa va ajutati copiii sa citeasca de placere si sa treaca cu bine de examene.

Va doriti ca lectiile de limba romana sa devina o placere pentru copiii dvs, sa aveti mai mult succes atunci cand le cereti sa citeasca si, implicit, sa fie mai bine pregatiti pentru examenul care ii asteapta la 14 ani si de care depinde viitorul lor? Clubul de lectură FANBOOK va poate veni in ajutor. Si nu doar in Bucuresti, ci si in tara.

DNB_FanBook_resized 5

Pentru a reusi in proiectul nostru si mai ales pentru a-l extinde in cat mai multe judete din tara, ajutand astfel cat mai multi elevi, avem nevoie de sprijinul dvs prin directionarea a 20% din impozitul pe profit al companiei dvs.

Ce am facut pana acum?

Impreuna cu Editura Humanitas, am lansat patru editii ale clubului de lectura in Bucuresti, insa ne dorim sa facem mult mai multe. La ultima intalnire a clubului, care a avut loc in Libraria Humanitas de la Cismigiu, zeci de elevi de la scoli din Bucuresti au venit sa o asculte pe scriitoarea Denisa Comanescu vorbind despre cartile care i-au marcat copilaria si sa discute despre o carte pe care o citisera pentru aceasta editie a clubului, „Pescarusul Jonathan Livingston”, de Richard Bach. Intalnirea a continuat cu alt invitat special, jurnalistul si criticul de film Ileana Birsan, care le-a vorbit copiilor despre ce inseamna un film adaptat dupa o carte si cum cititul alaturi de cinematografie le poate dezvolta viziunea pe care o au asupra lumii.

”Nu am mai experimentat asa ceva”

Alexia Manea, 12 ani, nu a ratat nicio intalnire a clubului. „Este o experienta inedita. Chiar nu am mai experimentat asa ceva. Vin tot timpul cu placere. Mi-au placut cartile recomandate si sunt trista ca sunt doar patru intalniri”, spune Alexia, pentru care cititul a devenit o pasiune si o placere, ”fiindca nu este ceva impus”.

Radu Sofica, 13 ani, se bucură și pentru prietenii pe care și i-a facut la club, dar si pentru ca a ajuns sa citeasca carti speciale. „Imi plac cartile noi, in care personajele sunt copii”, marturiseste Radu

(marturii: http://youtu.be/jVJIqXMldmA)

Pe langa dorinta de a-i apropia pe copii de lectura, clubul FANBOOK are si o componenta sociala puternica. La inscriere copiii au achitat o taxa de participare de 100 lei. Suma stransa va fi folosita pentru a darui carti copiilor bolnavi de cancer internati la Institutul Clinic Fundeni.

f

De la un proiect pilot la cluburi in tara

Proiectul-pilot de la Bucuresti al FANBOOK, in care elevii se intalnesc cu scriitori si discuta despre carti pe care le citesc, il dorim extins pentru copii cu varste intre 9 – 18 ani, intr-o prima etapa in Cluj, Brasov, Sibiu, Galati, Oradea. De asemenea, ne dorim dezvoltarea unor mini-biblioteci in spitalele de copii cu aproximativ 3.000 de carti oferite.

Folosindu-se de facilitatea fiscala „20% din impozitul pe profit” orice companie din Romania se poate implica in aceast proiect, fara a aloca bani din bugetele proprii, ci doar prin decizia de a folosi o parte din impozitul pe care oricum il platesc statului. Procedura este simpla si nebirocratica, prin semnarea unui contract de sponsorizare.

CSR Mindset, initiatorul si organizatorul FANBOOK, este o organizatie dedicata proiectelor de responsabilitate sociala in educatie, social si mediu. Membrii fondatori ai CSR Mindset au o experienta de peste 5 ani in proiecte de strangere de fonduri, implementare si management.  

www.csrmindset.ro/fanbook

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează