Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AIVImedia.hub caută tineri din patru cartiere bucureștene

0

Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune lansează call-ul pentru #PoveȘtiriDeCartier, un proiect de jurnalism voluntar care se va desfășura în patru cartiere bucureștene. Tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 23 de ani sunt încurajați să se înscrie până pe 28 ianuarie, ora 23.59, completând acest formular, dacă vor să documenteze și să povestească despre persoanele și inițiativele din cartierele Berceni, Bucureștii Noi, Drumul Taberei și Militari.

Dorim să arătăm că acele cartiere din București considerate semi-periferice, „cartiere-dormitor”, sau mediatizate adesea negativ, au povești care merită cunoscute de cât mai mulți și cu siguranță sunt locuri în care cresc comunități cu inițiativă și implicare civică.

Credem într-un altfel de jurnalism, pentru comunitate și pentru toți cei care vor să știe mai multe despre lucrurile care îi înconjoară.  

Luni, 29 ianuarie, cei selectați vor primi un e-mail de confirmare. Proiectul, de altfel un pilot pentru un demers pe termen lung, se va desfășura online (ateliere) și offline (documentare cu respectarea normelor de siguranță în vigoare), până pe 28 februarie. Poveștile documentate vor fi publicate atât în mediul virtual, pe www.mhub.aiviong.ro, cât și în print, în câte o fanzină pentru fiecare dintre cele patru cartiere.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.