Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AIESEC Bucuresti sustine initiativele tinerilor in recrutarea de toamna

0

AIESEC Bucuresti, parte a celei mai mari asociatii internationale conduse de tineri, a dat startul perioadei de recrutare, sub sloganul: „Initiatives change everything, everywhere”. Tinerii sunt invitati sa se inscrie pe site-ul www.aiesecbucharest.ro pana pe data de 14 octombrie.

Experienţa AIESEC poate incepe prin implicarea intr-o echipa in vederea realizarii unui proiect, acces la conferinte nationale si internationale si programe de pregatire, existand ulterior posibilitatea de a aplica cunostintele acumulate in dezvoltarea propriei sale initiative.

Un alt mod de a incepe drumul in AIESEC este alegerea unui program international. Fie ca este un program bazat pe voluntariat sau un internship platit in cadrul unei companii partenere, tanarul primeste acces la o platforma online pe care poate vizualiza ofertele de stagii si suport pentru a o identifica pe cea care raspunde cel mai bine nevoilor sale.

Contextul dezvoltarii personale si profesionale a membrilor sai este reprezentat de catre cele 4 programe pe care AIESEC  le ofera.  Acestea prezinta urmatoarele avantaje:

  • Programul „Team Member”- ofera oportunitatea de a lucra in echipa, cunostinte teoretice si practice, acces la conferinte nationale si internationale si o retea de contacte din cadrul companiilor partenere.
  • Programul „Team Leader”- project management, adaptare la moduri de lucru diferite precum si  experienta coordonarii unei echipe.
  • Programul global de dezvoltare a comunitatii-oportunitatea de a crea un impact social pozitiv,  dezvoltare personala, oportunitatea de a contribui la solutionarea problemelor din diverse comunități precum si prieteni din intreaga lume.
  • Programul de internship-uri globale-experienta de lucru intr-o companie din strainatate, acces la know-how, training-uri si pregatiri si specializarea in domeniul de interes

Irina Musteata, vice-presedinte AIESEC Bucuresti impartaseste parerea ei despre oportunitatile oferite de organizatie: „implicarea in AIESEC a fost una din cele mai bune decizii de pana acum. AIESEC m-a ajutat sa ma dezvolt ca si persoana si m-a ajutat sa imi sporesc increderea in fortele proprii. M-a facut sa realizez ca daca vreau un anumit lucru si muncesc foarte mult pentru a-l obtine, totul este posibil. Acesta este lucrul pe care AIESEC il ofera studentilor: ii lasa sa experimenteze, sa isi incerce sansele, sa se avante in necunoscut si sa isi testeze limitele.”

Tinerii cu initiativa, dornici sa se alature celor care traiesc aceasta experienta sunt invitati sa se inscrie pe site-ul organizatiei, www.aiesecbucharest.ro, pana pe 14 octombrie.

Procesul de recrutare consta in urmatoarele etape: completarea unui formular online pana pe 14 octombrie, doua interviuri: unul de grup si unul individual, o perioada de inductie si un interviu final.

Cei interesati sa afle mai multe detalii si sa discute cu tineri care au trait experientele AIESEC sunt invitati sa participe la AIESEC Student Cafe:

  • 11 octombrie, orele 16-18:00 in Control Club
  • 12 octombrie, orele 16-18 in Cafe Boheme

AIESEC Bucuresti îi invită pe toţi tinerii să ia iniţiativă şi să producă o schimbare.

AIESEC reprezinta cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, fiind prezenta in peste 107 tari si teritorii si avand o istorie de 63 de ani in dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor. Organizatia ofera tinerilor o experienta de dezvoltare inedita bazata pe 7700 de oportunitati de leadership, 5500 de internship-uri, 470 de conferinte anuale, platforme virtuale si activitati de invatare in cadrul unui mediu international. Prezenta AIESEC in Romania s-a facut remarcata timp de 21 ani, extinzandu-se intr-un numar de 15 orase.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.