Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ai peste 15 ani si vrei sa devii doctor? Programul de voluntariat „LeadME”

0

Ai peste 15 ani si vrei sa devii doctor? Sau pur si simplu iti plac copiii si vrei sa ajuti? Spitalul Clinic de Psihiatrie “Profesor Doctor Alexandru Obregia” la initiativa voluntarelor Diana Catrina si Ioana Gherghescu, eleve in clasa a XII-a la Colegiul National Sfantul Sava din Bucuresti, a lansat programul de voluntariat, LeadME, ce este adresat persoanelor dornice sa faca un bine si sa aduca un zambet pe fetele copiilor.

11796435_402185813315925_6459826304175832084_n
In acest moment, programul LeadME este in desfasurarea primului modul, organizat in perioada 3 august – 13 septembrie. Are 55 de voluntari, cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani, dornici sa lucreze cu cei mici. Acestia participa zilnic la sesiuni pe durata a doua ore, in vederea reducerii stresului de spitalizare a copiilor internati, prin activitati socio-educative(de relaxare, de factura ludica) desfasurate atat individual cat si in grup, si de terapie ocupationala(prin joc si arta).

Programul este structurat in 3 sesiuni zilnice(09:00-11:00, 11:00-13:00, 14:00-16:00), acoperite fiecare de cate 5 voluntari. Acestia au activitati diferite cu cei mici in functie de preferintele acestora, activitati ce variaza de la citit, colorat, la board games, lucru manual sau jocuri desfasurate in curtea spitalului. Voluntarii sunt plini de viata, dornici sa ajute, si ies in evidenta prin grija si compasiunea pe care ei o poarta copiilor.

Daca vrei sa faci parte din echipa de voluntari a proiectului “LeadME” in modulul II, organizat in perioada 5 octombrie – 23 decembrie, trimite un mail la adresa officeleadme@gmail.com, pana la data de 27 septembrie, in care sa atasezi CV-ul tau, impreuna cu o scrisoare de intentie, in care sa specifici de ce doresti sa participi la acest program.

11863424_403960009805172_7999728480192407458_n
Te asteptam cu mare drag!

Pentru mai multe informatii despre proiect, te asteptam pe pagina de facebook https://www.facebook.com/leadmevoluntariat. Nu uita sa ne dai si un like!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.