Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AGORA Cotroceni, ziua cartierului Cotroceni, 2 iulie 2016

0

UPDATE: S-a lansat site-ul oficial al Incotroceni- Oameni, Idei, Povesti: http://www.incotroceni.ro

Acolo gasiti informatii despre misiunea grupului civic, despre proiectele in desfasurare si detalii despre mult asteptatul eveniment Agora Incotroceni – Ziua Cartierului Cotroceni, editia a 2-a.
https://www.facebook.com/incotroceni/

Va invitam deci sambata, 2 iulie, in cartierul Cotroceni, de la ora 11.00!
Evenimentul este deschis pentru toata lumea!

ziua-cartierului-cotroceni-poster-1200x1680-web

Sursa: aici.
Intersecţia străzilor Dr. Joseph Lister – Dr. Carol Davila

Agora Incotroceni
Ziua cartierului Cotroceni

2 iulie 2016

Pe 2 iulie, între orele 11.00 şi 22.00, asociaţia InCotroceni – Oameni, Idei, Poveşti va activa comunitatea cartierului Cotroceni printr-un eveniment public, desfăşurat în intersecția străzilor Dr. Joseph Lister – Dr. Carol Davila, pe care o va transforma pentru o zi în piață publică: Agora Incotroceni.

Ne propunem să redăm acest spaţiu cetăţenilor, prin organizarea de ateliere de cultură urbanistică, desene pe asfalt, bricolaj, sporturi de stradă, jocurile copilăriei, concerte, proiecții de film. În cadrul atelierelor vom discuta despre cum să replantăm şi să toaletăm copacii, despre protejarea gardurilor şi grădinilor vechi din cartier şi despre revitalizarea Parcului de la Biserica Sf. Elefterie Nou.

Agora Incotroceni – Ziua cartierului Cotroceni este un eveniment comunitar, organizat cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Bucureşti.

Ne începem ziua în forţă, de la ora 11.00, când, după o cafea şi un sandvici de la JazzBook, Veronica ne va dezmorţi la ora de Aerobic în aer liber (11.00 – 12.00). În cadrul atelierului Agora Incotroceni – desene pe asfalt, membrii de orice vârstă ai comunităţii vor marca spațiul agorei prin desenarea asfaltului cu motive vegetale şi animale, special create pentru acest eveniment (11.00-20.00). Copiii vor putea să decupeze şi să picteze steguleţe, cu care vom împodobi intersecţia în cadrul Atelierului de bricolaj şi se vor putea juca în spaţiul destinat Sporturilor de stradă şi Jocurilor copilăriei: şotron, frunza (11.00 – 20.00). Pe parcursul întregii zile, în cadrul Expoziţiei de fotografie, vizitatorii vor putea admira fotografii vechi din cartier şi de la Ziua cartierului Cotroceni 2015. De asemenea, vor putea proba bicicletele funky de la Bike Boutique & More şi vor putea folosi mobilierul urban, produs de biroul de arhitectură UNNU.

ENEL Distribuţie Muntenia a construit în parc un post trafo, care, conform autorizaţiei emise, ar fi trebuit să fie subteran. Construcţia ilegală face inutilizabilă jumătate din suprafaţa parcului. În cadrul atelierului Încotro Parcul Elefterie? Iulian va detalia acţiunile pe care le-am realizat până acum şi pe care le vom întreprinde în viitor cu ajutorul şi prin implicarea comunităţii (11.00- 12.00).

Împreună cu Claudia, copiii vor lucra mandale în atelierul Decorațiuni Incotroceni (11:00 – 13:00) şi, pe seară, vor picta ghivece în care vor planta apoi flori (18:00 – 19:00), încurajând creativitatea şi lucrul în echipă.
În Cotroceni există spaţii unde copacii au fost tăiaţi fără plan de replantare, sau spaţii cu mulţi copaci uscaţi. În atelierul Copacul Incotroceni (12.00 – 13.00) vor fi prezentate rezultatele documentării în teren a echipei de voluntari care a identificat aceste spaţii. Documentaţia va fi trimisă autorităţilor pentru a desființa copacii uscați și a replanta alții. Vom prezenta tipurile de copaci din cartier cu tehnici de toaletare adecvate.

În ultimii ani, locuitorii au început să îşi înalte gardurile, schimbând caracterul cartierului, în care grădinile de fațadă îmbogățesc aspectul străzii. În atelierul Grădini si garduri Incotroceni (18:00 – 19:00) vom prezenta modele de bune practici privind împrejmuirea spaţiilor private.

Pe parcursul zilei, vom avea parte de două concerte: trupa Barter va cânta pe ritmuri alternative (17.00 – 18.00) şi apoi, cu sprijinul JazzBook, vom descoperi o trupa de jazz surpriză (19.00 – 20.00). Pe final de zi, prietenii de la DocuArt ne vor aduce câteva filme documentare cu tematică comunitară.

Îi aşteptăm pe toţi cei care iubesc cartierul Cotroceni să vină în Agora Incotroceni şi să participe la acţiunile noastre!

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Asociaţia InCotroceni – Oameni, Idei, Poveşti şi-a propus să facă din Cotroceni un spațiu mai bun de locuire, un cartier mai primitor şi mai armonios pentru toți locuitorii săi. Provocarea InCotroceni – Oameni, Idei, Poveşti este de a iniția acțiuni pentru a veni în întâmpinarea nevoilor comunităţii din cartierul Cotroceni, în vederea unei mai bune cunoașteri a resurselor locale, a consolidării sentimentului de apartenenţă la comunitate, a implicării active şi creative a locuitorilor, în vederea dezvoltării şi valorificării patrimoniului cultural, arhitectural şi urbanistic al cartierului.

FB: https://www.facebook.com/incotroceni

flyer_fata
Agora Incotroceni- Ziua cartierului Cotroceni este un eveniment comunitar organizat cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Bucureşti, şi este susţinut de Remorca de Cercetare şi Activare (RCA), CeRe Participare, JazzBook, UNNU, DocuArt, FROG Food & More, Bike Boutique & More, Ploosh, Holver, Klaus & Partners, Wagner – arte frumoase şi poveşti, Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporană, România Pozitivă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.