Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Agenda Festivalului Național de Parenting „În Familie” /26-28 septembrie

0

Festivalul Național de Parenting „În Familie„, care va avea loc în perioada 26-28 septembrie la Sala Palatului, în București, anunță structura agendei de workshop-uri.

Conform agendei agreate de ateliere pentru părinți (festivalparenting.ro/agenda-festivalului), 75% dintre workshop-uri abordează sub diferite forme comunicarea între părinți și copii, folosirea „bunelor maniere emoționale„ în educația copiilor. Restul de 25% dintre ateliere este alocat pentru îmbunătățirea relației cu școala, problematicii alimentare (obezitate infantilă) și impactului pe care îl are relația de cuplu parental asupra copilului.

“Aceste procente sunt o oglindă fidelă a problematicii societății românești a zilelor noastre, aspecte pe care părinții le întâlnesc la tot pasul. Ne uităm pe stradă și vedem rezultatul modului în care facem educație acum. Întreaga societate trăiește aceste consecințe. Modul în care am preluat noi modelele parentale nu ne sprijină în formarea unei personalități puternice, cu încredere în sine la copiii de astăzi. Părinții fericiți au copii fericiți. Nu poți da copilului ceea ce tu nu ești”, declară Mirela Horumbă, psiholog și inițiator al Festivalului National de Parenting  ”În Familie”.

Părinții din România, la fel ca oricare alții, se văd în situația în care au nevoie să înțeleagă cum pot contribui la bunăstarea emoțională a copilului, cea care va determina calitatea vieții sale pe termen lung.

festival_parenting

Festivalul Național de Parenting ”În Familie”, prin seria de workshop-uri propuse este o „trusă pentru acasă„ cu instrumente practice pe care părinții le pot folosi în situații concrete.

Festivalul Național de Parenting ‘În Familie’ se adresează în special părinților, care au copii de  toate vârstele (0 – 18 ani) și este prima inițiativă de amploare națională (București (2014), Cluj și Timișoara (2015)) în domeniul parenting-ului.

În cadrul acestui festival vor exista 30 de workshop-uri pentru părinți, 30 de workshop-uri pentru copii, peste 50 de specialiști români în domenii care țin de dezvoltarea copiilor.

Structura workshop-urilor este construită pe trei paliere – educație fizică, educație mentala, educație emoțională și pe segmente de vârsta ale copiilor 0-3 ani, copii preșcolari, școlari și adolescenți. De asemenea, există sesiuni care adresează problematici generale și la care poate participa orice părinte.

Agenda Festivalului: http://festivalparenting.ro/agenda-festivalului/

Formularul de înscrieri:  http://festivalparenting.ro.

Sponsorii: Sponsor Dental – Dental Med și Dental Med Kids, Carrefour România.

Partenerii acestui proiect: Parteneri Media – Radio Itsy Bitsy – partener media principal, SfatulPărinților.ro, 121.ro, RomaniaPozitiva.ro, ViataVerdeViu.ro, Suntmamica.ro; Parteneri – Shakespeare School, Fundatia Crucea Alba, Salvati Copiii, Barbarossa Band, Compania de Teatru OKaua, Romania in Tranzitie.

Un eveniment organizat de Asociația Oameni Noi.

***

ASOCIAȚIA OAMENI NOI

Asociația OAMENI NOI s-a înființat în septembrie 2013, ca un rezultat firesc al întâlnirii unor oameni cu preocupări comune în domeniul educației . Asociația are drept scop promovarea cetățeniei active și responsabile, a culturii și a educației în vederea construirii unui stil de viață sănătos (fizic, mental, emoțional și social), pentru toate categoriile de vârstă (copii, tineri, adulți și vârstnici) și de medii sociale (atât categorii sociale cu potențial cât și categorii sociale defavorizate), utilizând activități specifice educației non-formale. Între proiectele asociației, Festivalul Național de Parenting,  www.bibliotecapentruparinti.ro; ”Clubul Bright Parents„ în parteneriat cu Shakespeare School.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.