AFLA povestile nebanuite din spatele operelor de arta! Programe si evenimente pentru adolescenti la MNAR

0

Programe si evenimente pentru adolescenti la MNAR

23-24 februarie 2013

In luna februarie, Muzeul National de Arta al Romaniei reia seria programelor si evenimentelor pentru adolescenti cu o intalnire care va sta sub semnul povestilor nebanuite din spatele operelor de arta.

 

“Realitatea din spatele imaginii”

DSC_0431O intalnire pentru tineri si adolescenti in expozitia “Marturii. Frescele Manastirii Argesului” care va propune sa mergeti mai departe de ceea ce vedeti, sa priviti in profunzime si sa analizati ceea ce se afla in spatele unei lucrari de arta, a personajelor portretizate sau a obiectelor de care acestia erau inconjurati.

Exista oare notiunea de moda acum 500 de ani?  Si daca da, cum foloseau Neagoe Basarab si contemporanii sai moda pentru a-si construi si modifica imaginea folosindu-se de aparente si iluzie?

Dar culorile? Erau ele folosite doar pentru a incanta ochii privitorului sau erau si purtatoare de mesaje ascunse?

Dupa ce criterii isi modelau liderii din trecut imaginea lor publica si cum s-a transmis aceasta imagine pana astazi? Mascau oare imaginea publica si titlul lor nobiliar o alta realitate si anumite secrete pe care acestia nu le doreau dezvaluite?

Raspunsurile la aceste intrebari, si nu numai, le puteti afla participand la programul “Realitatea din spatele imaginii”, mai mult decat o simpla vizita intr-o expozitie.

Fiecare intalnire se va desfasura sub forma unei vizite active in muzeu, urmata de un atelier de creatie in care participantii vor recrea si decora o piesa vestimentara din garderoba principilor de acum 500 de ani.

Intalnirile vor avea loc astfel:

  • Sambata, 23 februarie 2013, incepand cu ora 12:00, program pentru cei cu varste curpinse intre 13 si 14 ani (clasele VII – VIII). Durata aproximativa a programului: 2 ore. 
    si

  • Duminica, 24 februarie, incepand cu ora 12:00, program pentru cei cu varste curpinse intre 15 si 18/19 ani (clasele IX – XII). Durata aproximativa a programului: 2 ore.

  • Duminica, 24 februarie, incepand cu ora 15:00, program pentru cei cu varste curpinse intre 15 si 18/19 ani (clasele IX – XII). Durata aproximativa a programului: 2 ore.

 

Pret bilet: 7 lei.

mnarParticiparea la aceasta intalnire se face numai pe baza de inscriere, in limita locurilor disponibile, prin telefon la numerele 021.313.30.30 interior 876  sau prin e-mail la educatie@art.museum.ro până vineri, 22 februarie, ora 14:00.

Expozitia “Marturii. Frescele Manastirii Argesului” reuneste, in premiera, 31 de fragmente de fresca pastrate pana astazi din ansamblul decoratiei murale al bisericii Manastirii Argesului, ctitoria voievodului Neagoe Basarab (1512-1521) – personaj istoric definitoriu pentru cultura romaneasca. Expozitia este deschisa pana pe 26 mai 2013.

DSC_0515

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează