Află cum poți pleca în aventura vieții tale de la workshopurile HipTrip Travel Film Festival!

0

HipTrip Travel Film Festival, singurul festival de film de călătorie din România, îți aduce aproape eroii câtorva dintre filmele ce rulează în festival, pentru a afla direct de la ei poveștile impresionante.

Cele două workshopuri, cu și despre călătorii, se vor desfașura într-un spațiu născut din pasiunea pentru travel, la restaurantul Vivolis Flavors, sâmbătă, 10 octombrie, cu începere de la orele 13:00.

Locurile sunt limitate, iar înscrierile se fac pe www.hiptrip.ro.

„Next Destination: India”

Pentru călătorii români, India a devenit tot mai mult o atracţie care trebuie neapărat descoperită. Şi, pentru că HipTrip Travel Film Festival vă încurajează să exploraţi noi destinaţii în moduri cât mai inedite, îi aducem la Bucureşti pe doi dintre oamenii care au străbătut India într-o rişcă tradiţională motorizată.
Ric Gazarin şi-a început aventurile în jurul lumii în toamna lui 2008, când criza financiară a afectat şi corporaţia unde lucra. Următorul pas: a plecat în jurul lumii – din cele 193 de ţări din indexul Naţiunilor Unite a reuşit să ajungă până acum în 90 dintre ele. India i-a rămas în minte pentru că a avut parte de o aventură extraordinară: un raliu de peste 2.000 km, între Mumbai şi Chennai, o competiţie descrisă de Lonely Planet drept „one of the top ten greatest adventures in the world”. Această aventură a fost transpusă pe peliculă, «Hit the Road: India» fiind proiectat în premieră în România în cadrul HipTrip Travel Festival. La workshop-ul „Next Destination: India” va participa şi Gor Baghdasaryan, producătorul executiv al filmului, care a experimentat şi el, din spatele camerei, aventura indiană.

Moderatoarea discuţiei va fi Simona Stănescu, blogger de travel (lipa-lipa.ro), care a avut India pe lista de destinaţii mulţi ani până în ziua în care o promoţie la un bilet de avion a făcut-o ca în două minute să-şi facă rezervările! «India te plimbă de la o extremă la cealaltă în câteva secunde, te aduce înapoi în prezent, te mai trimite puţin în viitor apoi te lasă aşteptând 25 de ore într-un tren!», descrie Simona fascinanta Indie pe blogul său.

NEXT DESTINATION: INDIA
Sâmbătă, 10 octombrie, ora 13.00
Vivolis Flavors, Şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 155
Transport gratuit din/spre centrul Bucureştiului oferit de Vivolis Flavors. Detalii pe www.hiptrip.ro.

„Aventura Vivolis: Explorează!”
În 2012, Tom Allen pornea în aventura vieţii sale: un itinerariu cu bicicleta prin nici mai mult, nici mai puţin de 32 de ţări. O aventură care a prins viaţă şi pe ecran, în filmul «Janapar», pe care l-aţi putut urmări la prima ediţie a HipTrip Travel Film Festival. Regizor şi scenarist de filme de aventură, el a lucrat de atunci în Scandinavia Arctică, Statele Unite ale Americii, Mongolia, Iran şi cel mai recent în Patagonia.
Anul acesta, Tom Allen este oaspete a celei de-a doua ediţii a festivalului şi aduce cu el, în avanpremieră, pelicula «Karun». Totodată va fi şi unul dintre invitaţii workshop-ului «Aventura Vivolis: Explorează», în cadrul căruia va povesti despre toate aventurile sale de până acum, dar vă va da şi o serie de sfaturi utile despre cum poţi să te transformi dintr-un călător într-un explorator, atunci când eşti în vacanţă pe meleaguri străine.
Dacă Tom Allen preferă aventurile pe bicicletă, Tom Vaillant – un tânăr francez de 23 ani – le preferă pe cele care cresc nivelul de adrenalină şi care testează limitele oricărui iubitor de călătorii extreme. Vaillant spune despre el că este „dependent de futurism” şi este tot timpul curios să descopere acele locuri în care nu mulţi reuşesc să pună piciorul. Lui i se va alătura şi Charles H. Joslain, cel de-al doilea regizor al peliculei menţionate.

Sâmbătă, 10 octombrie, ora 14.30
AVENTURA VIVOLIS: EXPLOREAZĂ!
Vivolis Flavors, Şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 155
Transport gratuit din/spre centrul Bucureştiului oferit de Vivolis Flavors. Detalii pe www.hiptrip.ro.

Cea de-a doua ediție a HipTrip Travel Film Festival va avea loc în perioada 8-11 octombrie la Cinema Union și Cinema Eforie şi va aduce anul acesta la București 25 de filme din 10 țări precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran și România.
BlueAir este linia aeriană oficială și partener strategic al HipTrip Travel Film Festival.
Sponsori principali: Vivolis Travel, Vivolis Flavors, 1001 Adventures, Hotel Capitol București, DCS+ Travel Technologies.
HipTrip 2015
Parteneri instituționali: Arhiva Națională de Filme, Centrul Cultural „Rabindranath Tagore”
Parteneri media: Digi24, Digi World, Digi Film, Utv, Zile și Nopți, Tanănana, Cinemarx, Ziarul Metropolis, viajoa.ro, minicalatorii.ro, thetrends.ro, lipa-lipa.ro, travelzoom.ro, triptil.ro
HipTrip Travel Film Festival este un proiect derulat de Fundaţia OVI.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.