Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Advocacy pentru schimbare de politici

0

Fie că este vorba despre obţinerea unei finanţări consistente pentru o clinică de planificare familială, pentru noi programe de luptă împotriva alimentaţiei precare în rândul copiilor sau de legi pentru a face mai accesibil accesul la educaţie, sau accentuarea programelor de îngrijire a sănătății, în cadrul propriei organizaţii, advocacy-ul contribuie la îndeplinirea acestor obiective.

tools-for-change

Simpla existenţă a unor politici, legi, norme şi reglementări favorabile şi a unor alocări bugetare în acest sens, nu reprezintă o garanție pentru ca cetăţenii unui stat să beneficieze de pe urma acestora. Fără existenţa unor persoane care se ocupă de advocacy şi care monitorizează mediul politic, un guvern poate să manevreze politicile publice în direcţia nepotrivită sau să le ignore. La fel în privinţa reglementărilor şi asumărilor bugetare. În cele din urmă, implementarea de politici se dovedeşte a fi de cele mai multe ori mai dificilă decât aprobarea acestora.

Desfășurarea atelierului

În cadrul acestui atelier vom începe cu o prezentare în termeni generali despre advocacy. Deşi sunt multe moduri în care acesta poate fi conceptualizat, pe parcursul acestei sesiuni vom pune accent pe acele acţiuni din cadrul unei strategii de advocacy menite să genereze schimbare la nivel de politică, programe sau poziţionare, din perspectiva unui ONG.

Indiferent de momentul în care survine schimbarea, advocacy-ul are un rol de jucat. Scopul acestul atelier este de a le îmbunătăţi participanţilor capacitatea de a se angaja într-un proces de advocacy şi de a mobiliza reţele locale pentru a avea un impact mai puternic.

Vom acoperi pe parcursul acestui atelier:

–          Ce este advocacy-ul şi cum se diferenţiază de conceptele similare;

–          Grupuri ţintă: identificarea suporterilor şi a celor care se pot opune – Power Map;

–          Dezvoltarea mesajului: „Mesajul de 1 minut” şi „Cum să lucrăm cu media”;

–          Dezvoltarea unui plan de acţiune.

Cât costă să particip la acest atelier?

Toate atelierele din cadrul Academiei ONG sunt gratuite. Vă oferim posibilitatea de a face o donaţie pentru a ne sprijini activitatea prin sistemul PAYBAY (Pay As Your Budget Allows You / plăteşte atât cât îţi permite bugetul). Donaţia nu este obligatorie.Toţi banii strânşi merg pentru susţinerea activităţii Bridging The Gap.

Atelierul se ţine în limba engleză. Pentru acest atelier avem disponibile 15 locuri.

Program

Advocacy: joi, 11 iunie 2015

10:00 – 16:30

Locaţie: Maastricht School of Management

Str. Puţul lui Zamfir 36, Bucureşti 011684

Formularul pentru selecţie se poate completa până joi, 4 iunie,

Vom informa candidații selectați tot pe 4 iunie, până la ora 17:00.

Trainer

Daniela Drăghicis
Daniela Drăghici este consultant şi trainer în advocacy. Este certificată de US Centre for Development and Population Activities şi de Bill & Melinda Gates Foundation. În ultimii 20 de ani s-a ocupat de construirea de coaliţii şi parteneriate, s-a ocupat de advocacy în rândul factorilor de decizie şi de training destinat liderilor societăţii civile.

Ca Advocacy Officer al Bill & Melinda Gates Foundation, Daniela a coordonat programul Bibliotenet în România, în cadrul căruia a stabilit legătura şi a format personal provenind din biblioteci şi instituţii publice, folosind metoda „whole-system-in-the-room” („Toţi actorii în aceeaşi cameră”).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.