Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Adolescenții au desemnat câștigătorul Excelsior TEEN-FEST 2018

0

Mamă, mi-am pierdut mâna!, spectacolul desemnat câștigător de juriul adolescenților
la Excelsior TEEN-FEST

Festivalul de teatru pentru adolescenți Excelsior TEEN-FEST s-a încheiat ieri, 7 octombrie 2018 la Teatrul Excelsior, iar Juriul alcătuit din patru elevi de liceu a desemnat câștigătorul celei de-a IV-a ediții: spectacolul Mamă, mi-am pierdut mâna!, regizat de Alexandru Mâzgăreanu, o producție a Teatrului Tineretului Piatra Neamț.

Timp de zece zile, adolescenții au avut ocazia să experimenteze o altfel de întâlnire cu teatrul. Au urmărit spectacole captivante – povești inspirate din orizontul lor de preocupări sau reinterpretări surprinzătoare ale unor texte din dramaturgia universală –, însă ei nu au fost doar spectatori, ci și creatori de povești, stimulați de Viitorul imaginaT, tema acestei ediții.

Teen Attitude și Reborn Classics, principalele secțiuni ale Festivalului, i-au adus pe adolescenți față în față cu producții de teatru profesionist din țară (București, Baia Mare, Botoșani, Piatra Neamț și Sibiu) și din străinătate (Italia și Lituania). TEEN-FEST a fost și în acest an un mediu de încurajare a creativității și abilităților artistice ale noii generații, de aceea Maratonul Adolescenței Teens in the Spotlight a fost locul unde publicul larg a putut urmări creațiile liceenilor participanți la Atelierele de actorie, scenaristică și cinematografie ale festivalului. Ca platformă educațională conectată la nevoile și întrebările noii generații, TEEN-FEST a adus teatrul și mai aproape de adolescenți, incluzând în programul recent încheiatei ediții spectacole de teatru educațional urmate de dialoguri cu realizatorii (secțiunile #teatruînlicee și #încotro?), creații teatrale accesibilizate pentru publicul cu deficiențe senzoriale (secțiunea #împreună) și producții radiofonice dedicate publicului tânăr (Radio TEEN), ce pot fi ascultate online / on air pe platforma eteatru.ro.

Adolescenții s-au simțit ca acasă la TEEN-FEST, iar acest lucru se reflectă nu doar în fotografii, ci și în articolelele și reportajele pe care ei le-au realizat în fiecare zi pentru a surprinde atmosfera celui mai tânăr festival al toamnei. Povestea continuă, așa că până la următoarea ediție, Blog-ul și Canalul de știri rămân deschise pentru a vă convinge că TEEN-FEST a fost și de data aceasta, poate mai mult decât la edițiile precedente, un spațiu nelimitat al creativității, empatiei și explorării artistice a spiritului adolescentin.

TEEN-FEST 2018 în imagini: https://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest-2018-in-imagini/
TEEN-FEST BLOG: https://teenfest.teatrul-excelsior.ro/

Organizator: Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior

Parteneri: Asociația T.E.T.Alexandria, Centrul de Teatru Educațional Replika, Teatrul Național Radiofonic, eteatru.ro, Teatrul Odeon, Teatrul Mic, unteatru, Hotel Golden Tulip, Hotel Capitol, Hotel Central, Hotel Veneția, Hostel Book-a-rest, CFR, Metrorex.

Parteneri Media: BookHub, Radio România Cultural, Revista LZR, GoingOut, Pro București, Bucharest Guide, Cititorul.net, bucuresteni.ro, 4arte, Yorick, LiterNet.ro, Vice, Matricea Românească, Teen Press, Revista Arte și Meserii.

Plăcut de Radio Guerrilla

Sponsori: Aqua Carpatica, Alka, Profructta, Butoiul cu Înghețată, Cartepedia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.