Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Adevărul” celebrează cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu”

0

„Adevărul“ este pentru a treia oară partener media principal al Festivalului „George Enescu“. Anul acesta, comunicarea editorială se desfăşoară în principal online, pe www.adevarul.ro, cel mai accesat site de ştiri şi actualitate din România în 2018 și 2019.

Adevărul.ro prezintă, în secţiunea specială festivalenescu.adevarul.ro, totul despre Festivalul „George Enescu“. Astfel, cititorii beneficiază de o acoperire completă a grandiosului eveniment, în toată complexitatea lui, asigurând accesul imediat al publicului pasionat de muzică la toate informaţiile despre Festival.

În secţiunea dedicată evenimentului, cititorii vor găsi programul complet al Festivalului Internaţional „George Enescu“, cronici de spectacole, materiale în exclusivitate, vor citi despre marile orchestre ale lumii invitate şi despre personalităţile de prim rang care vor onora ediţia din 2019. În plus, vor avea ocazia rară de a citi interviuri cu mari oameni de cultură şi artişti din România şi din străinătate, invitaţi la Festival.

Pentru a reflecta întreaga atmosferă din perioada Festivalului, pe lângă transmisiunile live ale spectacolelor de pe adevarul.ro, reporterii „Adevărul“ se vor afla în mijlocul evenimentelor şi ne vor ţine la curent cu toate manifestările artistice care vor cuceri Bucureștiul în luna septembrie. Aceștia vor lua pulsul Festivalului în spaţiile inedite în care vor avea loc diferite manifestări muzicale. Video-reportajele din diferite puncte ale Capitalei vor contribui la menținerea atmosferei de sărbătoare, antrenând publicul în transformarea Bucureștiului într-un oraş al muzicii, în cadrul evenimentelor din programul „Orașul cântă”.

Echipa editorială desemnată de „Adevărul” pentru parteneriatul din cadrul Festivalului va genera conținut special dedicat platformelor online, menit să crească vizibilitatea evenimentului în mediile uşor accesibile publicului tânăr, activ şi receptiv la informaţiile culturale de calitate.

Conţinutul editorial generat de adevarul.ro va fi preluat şi pe celelalte platforme online ale grupului de presă „Adevărul Holding” urmărite de cititori pasionaţi ai manifestărilor artistice, atât pe site-urile dilemaveche.rohistoria.rookmagazine.ro, cât şi pe canalele social media ale acestor publicaţii.

Informaţii despre Festival se vor regasi şi în ediţiile publicaţiei săptămânale „Weekend Adevărul”, pe întreg parcusul desfăşurării lui. Mai mult, „Weekend Adevărul” va publica, la finalul Festivalului, un supliment special, dedicat lui George Enescu. Acesta va cuprinde, pentru celebrarea operei marelui compozitor român, povestea premierei mondiale a operei Oedipe de la Paris. Cititorii vor avea ocazia să retrăiască emoţia premierei capodoperei enesciene şi să-şi imagineze cum au perceput spectatorii de acum 83 de ani prima audiţie, parcurgând articolele referitoare la acest eveniment, reproduse integral, așa cum au apărut în ediţiile ziarului Adeverul din martie 1936.

„Adevărul Holding” va publica de asemenea, în perioada desfăşurării ediţiei din 2019 a Festivalului Internaţional “George Enescu” un dosar special dedicat Festivalului în revista „Dilema Veche”.

 

Despre Festivalul Internaţional „George Enescu“ ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie:

Ediţia 2019 este cea mai extinsă şi bogată din istoria de până acum a evenimentului. Un Festival Enescu „la puterea a doua”: unele dintre cele mai renumite orchestre ale lumii şi artişti de talie mondială, străini şi români prezintă publicului din Florenţa (Italia), Berlin şi Dresda (Germania), Liège (Belgia), Toronto şi Vaughan (Canada) şi Chişinău (Moldova) compoziţii esenţiale de George Enescu sau concerte dedicate marelui compozitor, simultan cu interpretările ce vor avea loc la Bucureşti între 31 august şi 22 septembrie, şi alături de concertele programate în alte zece oraşe din ţară.

Concertele din ţară se adaugă celor 84 de concerte de la Bucureşti, care vor putea fi urmărite în toată ţara prin video-streaming, pe site-ul Festivalului Enescu și pe adevarul.ro. Unsprezece oraşe din România vor organiza concerte în cadrul ediţiei din acest an, faţă de şapte oraşe în 2017. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida Festivalului, la concerte susţinute de artişti internaţionali împreună cu ansambluri şi orchestre locale la Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Bacău, Bârlad, Târgovişte, Satu-Mare şi Piatra Neamţ, pe lângă evenimentele care se desfăşoară timp de 23 de zile, la Bucureşti. În total, în ţară, se vor desfăşura 24 de concerte, dublu faţă de ediţia anterioară.

Festivalul Internaţional George Enescu se va desfăşura în perioada 31 august – 22 septembrie 2019. În sălile de concerte din Bucureşti, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii, având 50 de naţionalităţi şi vor fi prezentate 84 de concerte şi recitaluri. Ediţia din acest an a Festivalului totalizează 34 de prezenţe în premieră în România: 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida şi nouă orchestre de talie mondială. Ediţia 2019 a Festivalului Internaţional „George Enescu“ îşi aşteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului, la sala George Enescu de la Universitatea Naţională de Muzică şi Teatrul Excelsior la concerte şi recitaluri grupate în jurul a şase mari secţiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopţii”, „Recitaluri şi concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” şi „Forumul Internaţional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte şi evenimente în Piaţa Festivalului, conferinţe, lansări de discuri şi de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii, accesaţi secţiunea specială dedicată festivalului de pe adevarul.rowww.festivalenescu.adevarul.ro şi site-ul Festivalului, www.festivalenescu.ro.

Despre Adevărul Holding:

Ziarul „Adevărul” şi platforma online adevarul.ro  fac parte din grupul Adevărul Holding – lider în presa românească cu 10 publicaţii și 10 platforme online.

Din portofoliul Adevărul Holding fac parte două dintre cele mai vândute şi citite ziare din România, atât pe segmentul quality cât şi tabloid: „Adevărul” şi „Click!”. Divizia de reviste este reprezentată cu succes pe segmentele mass market, celebrităţi şi cultură prin revistele: „OK! Magazine”, „Click! pentru femei”, „Click! Sănătate”, „Click! Poftă bună”, „Dilema veche” și „Historia”.

Adevarul.ro este site-ul de ştiri nr. 1 în România, cel mai accesat site din categoria sa, cu cei mai mulţi clienţi unici, mentinându-şi poziţia în ultimii 2 ani, conform Brat.ro. În luna iulie a acestui an, adevarul.ro a înregistrat peste 9.000.000 de clienţi unici şi peste 52.000.000 de afişări.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.