Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ada Milea şi Bobo Burlăcianu cântă pentru finanţarea proiectelor liceenilor din Bucureşti

0

Ada Milea şi Bobo Burlăcianu susţin programul YouthBank Bucureşti – program de educaţie şi antreprenoriat social, printr-un concert de strângere de fonduri care va avea loc miercuri, 22 februarie 2012, în Club Wings (Strada Mihai Eminescu nr. 127), începând cu ora 20:00. Cei doi se alătura astfel artiştilor care i-au susţinut de-a lungul timpului pe  liceenii YouthBank şi anume: trupa TAXI şi Trupa Veche, Alexandru Tomescu, Florin Chilian şi Mihai Mărgineanu. Biletele pot fi cumpărate de pe www.bilet.ro, www.biletoo.ro şi www.blt.ro.

Evenimentul din Bucureşti face parte din turneul naţional YouthBank Artist Tour, la care  Ada & Bobo au acceptat bucuroşi să participe în beneficiul programului YouthBank. Turul va avea loc în oraşele Timişoara, Bucureşti, Cluj şi Târgu Mureş. Artiştii vor interpreta piese noi despre supereroii literaturii universale precum Gulliver şi Robinson Crusoe dar şi fragmente din spectacolele de succes Apolodor şi Don Quijote.

Teodora Bădărău, licean în echipa YouthBank Bucureşti, declară: „Mă bucur enorm că Ada Milea a acceptat să meargă într-un turneu prin aproape toate oraşele în care există YouthBank. Ne place foarte tare când suntem băgaţi în seamă, mai ales de artişti şi mai ales atunci când ne dorim să producem schimbări în jurul nostru. Schimbarea nu vine dacă nu contribuim toţi iar dacă noi am ales să o facem de la o vârstă atât de fragedă înseamnă că schimbarea este foarte aproape.”

 

În România, YouthBank are o tradiţie de 5 ani, fiind  lansat în Cluj-Napoca în 2006. În prezent, programul există în 7 oraşe: Alba-Iulia, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Timişoara şi Tîrgu Mureş. Echipa YouthBank Bucureşti, formată din 19 liceeni, a reuşit în cele două ediţii ale programului să creeze un fond de investiţii în valoare de 15.000 de euro din care au fost finanţate 24 proiecte iniţiate de elevii bucureşteni. 

YouthBank este un program de educaţie si antreprenoriat social, organizat la nivel naţional de ARC – Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi la nivel local de Fundaţia Comunitară Bucureşti. Programul, care în 2011 a fost desemnat la Gala Voluntarului, Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret, este sprijinit, la nivel naţional, de BCR – Banca Comercială Română.

La nivel local, programul este sprijinit de: Coca-Cola Hellenic, Jerry’s Pizza, granturi.ro, eurodesk, zelist, Cluburile de Film – One World, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, TPU.ro, Gala Societăţii Civile, stiriong.ro, ANBCC, reper 21, Societal, CLTB 1, Fundaţia Leaders, Teen Press, tilllate.com, B365.ro, lumebuna.ro, amdoar18ani.ro şi calificativ.ro.

 

Site-ul local al programului: bucuresti.youthbankromania.ro

Site-ul naţional al programului: youthbankromania.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.