Ada Milea şi Bobo Burlăcianu cântă pentru finanţarea proiectelor liceenilor din Bucureşti

0

Ada Milea şi Bobo Burlăcianu susţin programul YouthBank Bucureşti – program de educaţie şi antreprenoriat social, printr-un concert de strângere de fonduri care va avea loc miercuri, 22 februarie 2012, în Club Wings (Strada Mihai Eminescu nr. 127), începând cu ora 20:00. Cei doi se alătura astfel artiştilor care i-au susţinut de-a lungul timpului pe  liceenii YouthBank şi anume: trupa TAXI şi Trupa Veche, Alexandru Tomescu, Florin Chilian şi Mihai Mărgineanu. Biletele pot fi cumpărate de pe www.bilet.ro, www.biletoo.ro şi www.blt.ro.

Evenimentul din Bucureşti face parte din turneul naţional YouthBank Artist Tour, la care  Ada & Bobo au acceptat bucuroşi să participe în beneficiul programului YouthBank. Turul va avea loc în oraşele Timişoara, Bucureşti, Cluj şi Târgu Mureş. Artiştii vor interpreta piese noi despre supereroii literaturii universale precum Gulliver şi Robinson Crusoe dar şi fragmente din spectacolele de succes Apolodor şi Don Quijote.

Teodora Bădărău, licean în echipa YouthBank Bucureşti, declară: „Mă bucur enorm că Ada Milea a acceptat să meargă într-un turneu prin aproape toate oraşele în care există YouthBank. Ne place foarte tare când suntem băgaţi în seamă, mai ales de artişti şi mai ales atunci când ne dorim să producem schimbări în jurul nostru. Schimbarea nu vine dacă nu contribuim toţi iar dacă noi am ales să o facem de la o vârstă atât de fragedă înseamnă că schimbarea este foarte aproape.”

 

În România, YouthBank are o tradiţie de 5 ani, fiind  lansat în Cluj-Napoca în 2006. În prezent, programul există în 7 oraşe: Alba-Iulia, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Timişoara şi Tîrgu Mureş. Echipa YouthBank Bucureşti, formată din 19 liceeni, a reuşit în cele două ediţii ale programului să creeze un fond de investiţii în valoare de 15.000 de euro din care au fost finanţate 24 proiecte iniţiate de elevii bucureşteni. 

YouthBank este un program de educaţie si antreprenoriat social, organizat la nivel naţional de ARC – Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi la nivel local de Fundaţia Comunitară Bucureşti. Programul, care în 2011 a fost desemnat la Gala Voluntarului, Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret, este sprijinit, la nivel naţional, de BCR – Banca Comercială Română.

La nivel local, programul este sprijinit de: Coca-Cola Hellenic, Jerry’s Pizza, granturi.ro, eurodesk, zelist, Cluburile de Film – One World, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, TPU.ro, Gala Societăţii Civile, stiriong.ro, ANBCC, reper 21, Societal, CLTB 1, Fundaţia Leaders, Teen Press, tilllate.com, B365.ro, lumebuna.ro, amdoar18ani.ro şi calificativ.ro.

 

Site-ul local al programului: bucuresti.youthbankromania.ro

Site-ul naţional al programului: youthbankromania.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează