ACUM! Acțiune Greenpeace în Piața Universității. 33 activiști Greenpeace, maraton de 33 de ore cu mesaje pentru cei 33 de europarlamentari români care votează legea climei

0

București, 1 octombrie 2020 –  33 activiști Greenpeace din România transmit, timp de 33 de ore, neîntrerupt, mesaje nominale către cei 33 de europarlamentari români care sunt așteptați să voteze pe 6 octombrie, la Bruxelles, legea europeană a climei.

Chiar în acest moment, activiști Greenpeace sunt în Piața Universității din București, pentru a-i convinge pe cei 33 de europarlamentari conaționali să voteze împotriva poluării, a caniculei, secetei și inundațiilor, împotriva tuturor fenomenelor meteo extreme asociate schimbărilor climatice care ne afectează prezentul și ne periclitează viitorul. Fiecare dintre cei 33 va afișa  mesajul Greenpeace timp de o oră, în Piața Universității, într-un maraton continuu de 33 de ore, acțiunea urmând să se încheie în seara zilei de 2 octombrie.

Mesajele îndeamnă la un vot responsabil climatic, respectiv pentru reducerea cu 65% a emisiilor de carbon până în 2030. Procentul este recomandat de oamenii de știință pentru a limita încălzirea globală cu doar 1.5 C și a combate astfel efectele dramatice ale schimbărilor climatice.

Maratonul este menit să încurajeze și implicarea cetățenilor, care pot contribui prin trimiterea mesajului Greenpeace europarlamentarilor votanți accesând acest link.

“România este și va fi una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană când vine vorba de schimbările climatice. Înregistrăm una dintre cele mai severe secete din ultimele decenii, recoltele de porumb și floarea soarelui sunt grav afectate. În luna iunie, inundațiile au făcut prăpăd în vestul țării, iar sudul României este în plin proces de deșertificare. Oamenii de știință ne avertizează constant că aceste fenomene vor deveni din ce în ce mai frecvente și mai intense în perioada următoare, dacă nu facem ceva. Iar noi am ales să acționăm. Cu această activitate, vrem să transmitem un mesaj foarte clar europarlamentarilor români – să voteze pentru o lege europeană a climei ambițioasă, să voteze pentru reducerea emisiilor cu efect de seră, pentru a evita colapsul spre care ne îndreptăm cu pași repezi.  Și, sigur, încurajăm pe toată lumea să le transmită europarlamentarilor mesaje prin care să le solicite același lucru.” a declarat Vlad Cătună, coordonator campanii Climă și Energie.

Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja şi conserva mediul înconjurător şi pentru a promova pacea. Greenpeace nu acceptă donații de la guverne, UE, companii sau partide politice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.