Actorul IstvánTéglás reia cel mai longeviv spectacol al său: Dance a playful body

0

Spectacolul Dance a playful body de Andreea Novac cu actorul IstvánTéglás ca unic protagonist va avea loc vineri, 28 iunie, ora 19:00 la The Ark Bucuresti, str. Uranus, nr 150.

Spectacolul Dance a playful body este o producţie a Centrului de Cultură „George Apostu” din Bacău, prin Swiss Cultural Programme Romania.

Spectacolul are avut premiera pe 30 octombrie 2008, anul 2013 fiind cel de-al şaselea an în care spectacolul are loc.

Actorul IstvánTéglás  spune despre acest spectacol că este un exerciţiu de sinceritate şi că îl va juca atât timp cât îl va simţi authentic şi valabil.

Durata spectacolului este de 35 de minute.
Spectacolul conţine nuditate şi nu este recomandat persoanelor sub 18 ani
Rezervări şi informatii: 0746202400
Costul unui bilet este de 35 lei.
Bilete se pot achizitiona online de pe siturile bilet.ro si www.biletoo.ro sau înainte de începerea spectacolelor, de la intrarea în spaţiul The Ark.

“Spectacolul Dance a playful body este în același timp despre un trup căzut, rănit, aruncat, inert, fantasmatic, fragil, furios, dezorientat. Un trup care își caută (naiv, am spune) propriile viscere (scena vomei provocate), își cercetează (cu mirată candoare) secrețiile, se confruntă cu spațiul (cu podeaua pare chiar să se ia la trântă), își descoperă elasticitatea (stranie într-un fel). Totodată se ascunde și se exhibă. Dispare după o saltea sau se arată gol în posturi narcisiace. E un trup care are nevoie de percepția/afecțiunea unor spectatori. Ei îi dau oarecum forma/ființa. Dar dincolo de acest joc al abstracțiilor e totuși vorba de un trup care are un ireductibil al său. Privirea de câine bătut, cu ochii umeziți, pierdută și întrebătoare, pe care o are la un moment dat (într-o clipă de reumanizareIstván Téglás presupune o carne cu personalitate. Ne întoarcem astfel la pomenita ambivalență a corporalității: sarx și soma. Uneori teologia și coregrafia converg. Precum spiritul și trupul.” (Cătălin Bogdan, ArtAct Magazine)

danceaplayfulbody-foto Ionuţ Staicu

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează