ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei va invita la dezbaterea „Administrarea domeniului public – intre politic si fisa de post”

0

ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei lansează miercuri, 15 decembrie, „Raport de monitorizare a administraţiei publice locale în procesul dezvoltării urbane”, care oferă o analiză a instituţiilor implicate în procesul de dezvoltare urbană.

Odată cu lansarea raportului, va avea loc şi dezbaterea „Administrarea domeniului public – între politic şi fişa de post”, moderată de Mircea Toma, la sediul ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, din Calea Plevnei nr. 98,  de la ora 11.00.
La dezbatere sunt invitaţi Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaie, consilierii locali, respondenţi în cadrul procesului de colectare de informaţii pentru raport, precum şi membri ai organizaţiilor non-guvernamentale cu rol activ monitorizarea dezvoltării urbane. În cadrul dezbaterii vom căuta răspunsuri pentru câteva întrebări elementare:
1.    În ce măsură binele comunităţii este prioritar în dezvoltarea urbană?
2.    Politicul – o piedică sau un facilitator în dezvoltarea urbană sustenabilă?
3.    Suntem pregătiţi pentru a identifica soluţii sau continuăm să ne delimităm de răspundere şi oraş?

„Raportul de monitorizare a administraţiei publice locale în procesul dezvoltării urbane” a fost realizat pe baza intervievării consilierilor locali şi generali, a viceprimarilor şi prefecţilor din toate oraşele în care a fost derulat proiectul Parteneriat pentru Bună Guvernare III – Capitolul Dezvoltare Durabilă : Bucureşti, Constanţa, Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov. Raportul oferă o imagine asupra felului in care sunt percepute mecanismele de funcţionare a instituţiilor publice locale, procedurile şi practicile de consultare publică în problemele de urbanism.

Câteva dintre concluziile raportului arată că: toate persoanele intervievate au admis că există imixtiuni politice în dezvoltarea urbană din Bucureşti, în ceea ce priveşte activitatea consilierilor locali, primăriile nu pun la dispoziţia acestora spaţiu dedicat audienţelor cu cetăţenii, Primăria Sectorului 5 nu respectă niciuna dintre normele minime de transparenţă decizională.

„Raportul de monitorizare a administratiei publice locale în procesul dezvoltării urbane” este parte a proiectului Pateneriat pentru Bună Guvernare III – Capitolul Dezvoltare Durabilă şi a campaniei de informare Oraşul eşti tu!, derulate de ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, în parteneriat cu Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe, Asociaţia Pro Democraţia (APD) şi Asociaţia pentru Tranziţie Urbană. Proiectul este finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează