Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei va invita la dezbaterea „Administrarea domeniului public – intre politic si fisa de post”

0

ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei lansează miercuri, 15 decembrie, „Raport de monitorizare a administraţiei publice locale în procesul dezvoltării urbane”, care oferă o analiză a instituţiilor implicate în procesul de dezvoltare urbană.

Odată cu lansarea raportului, va avea loc şi dezbaterea „Administrarea domeniului public – între politic şi fişa de post”, moderată de Mircea Toma, la sediul ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, din Calea Plevnei nr. 98,  de la ora 11.00.
La dezbatere sunt invitaţi Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaie, consilierii locali, respondenţi în cadrul procesului de colectare de informaţii pentru raport, precum şi membri ai organizaţiilor non-guvernamentale cu rol activ monitorizarea dezvoltării urbane. În cadrul dezbaterii vom căuta răspunsuri pentru câteva întrebări elementare:
1.    În ce măsură binele comunităţii este prioritar în dezvoltarea urbană?
2.    Politicul – o piedică sau un facilitator în dezvoltarea urbană sustenabilă?
3.    Suntem pregătiţi pentru a identifica soluţii sau continuăm să ne delimităm de răspundere şi oraş?

„Raportul de monitorizare a administraţiei publice locale în procesul dezvoltării urbane” a fost realizat pe baza intervievării consilierilor locali şi generali, a viceprimarilor şi prefecţilor din toate oraşele în care a fost derulat proiectul Parteneriat pentru Bună Guvernare III – Capitolul Dezvoltare Durabilă : Bucureşti, Constanţa, Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov. Raportul oferă o imagine asupra felului in care sunt percepute mecanismele de funcţionare a instituţiilor publice locale, procedurile şi practicile de consultare publică în problemele de urbanism.

Câteva dintre concluziile raportului arată că: toate persoanele intervievate au admis că există imixtiuni politice în dezvoltarea urbană din Bucureşti, în ceea ce priveşte activitatea consilierilor locali, primăriile nu pun la dispoziţia acestora spaţiu dedicat audienţelor cu cetăţenii, Primăria Sectorului 5 nu respectă niciuna dintre normele minime de transparenţă decizională.

„Raportul de monitorizare a administratiei publice locale în procesul dezvoltării urbane” este parte a proiectului Pateneriat pentru Bună Guvernare III – Capitolul Dezvoltare Durabilă şi a campaniei de informare Oraşul eşti tu!, derulate de ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, în parteneriat cu Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe, Asociaţia Pro Democraţia (APD) şi Asociaţia pentru Tranziţie Urbană. Proiectul este finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.