Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ACTIVEAZĂ-TE – nu rata încă o săptămână animată la CIV

0

Programul 31 octombrie – 4 noiembrie, Centrul de Introspecţie Vizuală, str. Biserica Enei nr.16

www.pplus4.ro

Coaliţia Sectorului Cultural Independent şi Asociaţia pepluspatru/Centrul de Introspecţie Vizuală vă invită cea de-a doua săptămână de dezbateri şi prezentări cu privire la diversele aspecte care influenţează desfăşurarea actului cultural în România. Organizate în cadrul proiectului „CULTURA ACTIVĂ – resurse pentru participare şi advocacy în sectorul cultural independent”, evenimentele readuc în arena publică subiecte de interes pentru actorii activi pe scena culturală – fie ei artişti, manageri, organizaţii non-guvernamentale sau instituţii publice -, şi care nu au mai făcut obiectul unor dezbateri publice în ultimii doi ani.

Luni, 31 octombrie, între orele 16.00-18.00, Andreea Grecu susţine o prezentare dedicată instrumentelor de traducere în financiar a muncii artiştilor. Care e diferenţa între un contract de drept de autor şi o convenţie civilă? Ce beneficii şi ce îndatoriri oferă un contract de muncă? Dar contractul de drept de autor? Până la urmă, cum e mai bine să fii: freelance sau PFA? Ce avantaje fiscale ai şi ce statut în faţa legii? Programul continuă marţi, 1 noiembrie, de la orele 15.00 cu două ateliere interactive despre decizia prin vot şi decizia prin consens. Susţinute de profesionişti ai dezbaterii şi mişcărilor civile grass-root, Asociaţia Română pentru Dezbateri, Oratorie şi Retorică şi Biblioteca Alternativă, atelierele se adresează celor interesaţi să afle mai multe despre diverse abordări în procesele de negociere şi de obţinere a unor concluzii colective.

Împreună cu partenerii noştri de la Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, miercuri, 2 noiembrie, de la orele 11.00 vă aşteptăm la o dezbatere pe teme de advocacy în cultură şi mediul neguvernamental. Întâlnirea aduce în prim-plan experienţa şi expertiza unor practicieni ai participării şi mişcărilor de advocacy, şi opiniile lor cu privire la rolul societăţii civile în guvernarea democratică, argumente şi tactici care au funcţionat şi dileme ale influenţării factorilor decizionali, politici şi administrativi, în cultură, dar nu numai. Participă: Daniela Pârvulescu şi Otilia Pop (Serviciul Politici de Cooperare cu Mediul Asociativ, Transparenţă Instituţională, Comunicare Publică, Guvernul Romaniei), Cristina Lupu (Centrul pentru Jurnalism Independent), şi Cosmin Manolescu (Fundaţia Gabriela Tudor).

Ultima dezbatere din program aduce faţă în faţă instituţiile publice de cultură şi sectorul cultural independent, vineri, 4 noiembrie, de la orele 11.00. Care sunt principalele diferenţe dintre misiunea, orientarea actului cultural şi contextul în care instituţiile publice, pe de o parte, şi sectorul neguvernamental şi artiştii freelance, pe de altă parte, realizează acte culturale? Dar cele mai importante puncte comune? Care este potenţialul de colaborare şi unde se află de fapt rădăcina mărului discordiei dintre independenţi şi “cultura de stat”? Ce se face şi ce se poate face în continuare pentru ca acolo unde există interese commune, să există o colaborare pentru influenţarea deciziilor publice în cultură. Moderată de Corina Dragomirescu ,din partea Academiei de Advocacy, şi de Raluca Pop (CSCI), dezbaterea are ca invitaţi reprezentanţi ai unor instituţii care de-a lungul vremii au mizat pe colaborarea public-privat pentru realizarea misiunii lor instituţionale: Horia-Roman Patapievici (Preşedinte), Tania Radu (Vice-preşedinte) şi Valentin Săndulescu (Secretar General) – Institutul Cultural Roman, Liviana Dan (Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Brukenthal), Virgil-Ștefan Niţulescu (Muzeul Țăranului Roman), Alina Şerban (Asociaţia pepluspatru), Mihai Mihalcea (Centrul Naţional al Dansului Bucureşti).

Vă aşteptăm!

CULTURA ACTIVĂ este un proiect organizat de Coaliţia Sectorului Cultural Independent şi Asociaţia pepluspatru/ Centrul de Introspecţie Vizuală, în parteneriat cu Fundaţia AltArt şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Societaţii Civile cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional.
Parteneri asociaţi: add, Asociaţia CRIES – Centrul de Resurse şi Iniţiative Etice şi Solidare, Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, Biblioteca Alternativă, Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Uniunea Artiştilor Plastici din România, Institutul de Politici Publice, Pro Vobis

 

Parteneri media: IglooMedia, Observator Cultural, Zeppelin, Zile şi Nopţi, Alternativ, ArtAct Magazin, Artboom, dozazilnica, Feeder, Asociaţia Culturală Ginger Group, Hipmag, Hypestreet, Metropotam, Modernism, RomâniaPozitiva, Studentie, Stiriong, Webcultura.

CULTURA ACTIVĂ este un proiect iniţiat de Raluca Pop & Ştefania Ferchedău pentru CSCI.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.