Acțiune publică de informare și educare privind drepturile sexuale și reproductive ale femeii organizată de Amnesty International Bucharest Group

0

Amnesty International Bucharest Group organizează o acțiune publică de informare și educare privind drepturile sexuale și reproductive ale femeii. Evenimentul reprezintă încheierea campaniei online de informare și educare Share for Women, pe care grupul de activiști a desfășurat-o în luna martie. Această acțiune este realizată cu sprijinul centrului comercial Sun Plaza și va avea loc duminică, 9 aprilie 2017, în intervalul orar 13:00-16:00 în incinta Sun Plaza.

AIBG-ShareForWomen

Drepturile sexuale și reproductive sunt atribute fundamentale ale omului așa cum reiese din  Declarația Universală a Drepturilor Omului (fiind incluse și în alte convenții) și susțin libertatea de a lua decizii cu privire la propriul corp. Campania Share for Women a avut ca scop principal   informarea și educarea  publicului din România cu privire la 5 categorii de drepturi esențiale ale femeii:

  1. Dreptul de a alege partenerul intim, tipul de familie și de a decide dacă și când să aibă copii
  2. Dreptul la integritate și autonomie asupra propriului corp
  3. Dreptul la informare și educație sexuală
  4. Dreptul la servicii medicale specializate în sănătatea reproductivă și contraceptivă
  5. Dreptul la o viață fără violență fizică și/sau sexuală și fără discriminare sexuală bazată pe sex, gen, orientare sau identitate sexuală

Statisticile din țara noastră privind drepturile sexuale și reproductive ale femeilor sunt îngrijorătoare. La momentul actual:

  • România este prima țară din UE la numărul de nașteri în rândul tinerelor sub 20 de ani

  • 30% dintre românce cu vârsta de peste 15 ani au experimentat violență fizică și/sau sexuală

  • 3051 de femei românce au fost traficate în perioada 2011-2015. România este una dintre principalele state europene de origine sau tranzit pentru victimele traficului de ființe umane. Cea mai mare parte dintre acestea (66%) sunt femei. Iar principalele activități de exploatare a persoanelor traficate sunt exploatarea sexuală, munca forțată și cerșetoria.

mesaj AIBG

**Amnesty International este cea mai mare organizație internațională de drepturile omului, câștigătoare a premiului Nobel pentru Pace, prezentă în peste 150 de state din lume.

***Amnesty International Bucharest Group este singurul grup de activiști Amnesty în România și cel mai activ din Europa de Est și Asia Centrală. Grupul este afiliat legal la Amnesty International Germania.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.