Acţiune de curăţenie în Grădina Botanică din Bucureşti

0

MOL România și asociația Team Work au organizat sâmbătă, 12 octombrie, o acțiune de curățenie pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, în imediata vecinătate a sectorului Grădina Copiilor, în Grădina Botanică din București. Uneltele de grădinărit Fiskars folosite de voluntari au fost donate Asociației Teamwork.

„Credem că dezvoltarea afacerilor și a comunităților nu pot merge decât mână în mână, iar faptele trebuie să demonstreze acest lucru. Mulțumesc colegilor mei, partenerilor și voluntarilor Team Work alături de care am lucrat pentru ca Grădina Copiilor să se învecineze cu un spațiu curat, luminos, plăcut la vedere, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

Voluntarii au lucrat sub îndrumarea unui biolog și a specialiștilor asociației Team Work pentru a îndepărta plantele invazive și a proteja speciile cu valoare botanică. Curățenia a presupus tăierea lăstărișului, strângerea frunzelor căzute, îndepărtarea vegetației invazive și „aerisirea” zonei curățate prin menținerea speciilor de plante ce prezintă interes și valoare botanică.

Participanții au folosit unelte de grădinărit Fiskars, din gama celor aflate la vânzare la prețuri promoționale în benzinăriile MOL România: foarfeci simple sau cu mecanism de forță, foarfeci pentru ramuri groase sau pentru gard viu, ferăstraie de grădină, cazmale, precum și o macetă din gama produselor pentru supraviețuire în natură marca Bear Grylls. Uneltele, precum și mănușile de protecție, au fost donate Asociației Team Work, care le  va folosi în viitoarele acțiuni de curățire.

Colaborarea dintre MOL România și Team Work este una de durată. În 2011 și 2012 Team Work a amenajat zonele Grădina Bunicii și Grădina Copiilor din Grădina Botanică din București prin programul Spații Verzi Urbane, organizat de Fundația pentru Parteneriat cu ajutorul fondurilor puse la dispoziție de MOL România.

MOL_Kinga_Daradics_CEO

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.