Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A4Activism lansează o nouă ediție a Săptămânii Afișului Activist în perioada 1-11 noiembrie 2018 la Seneca Anticafe

0

SĂPTĂMÂNA AFIȘULUI ACTIVIST – 100 de ani de activism

A4Activism lansează o nouă ediție a Săptămânii Afișului Activist în perioada 1-11 noiembrie 2018 la Seneca Anticafe. Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, dezbatem despre ce a însemnat activismul acum 100 de ani, cum comunicau organizațiile societății civile într-o perioadă marcată de efectele războiului, dar și despre arta aganjată în viața societății.

Proiectul A4Activism a fost inițiat de agenția Creionetica în 2017 din nevoia de a crea o punte între activiștii și designerii din România și de a oferi niște repere vizuale organizațiilor societății civile. Prin platforma online www.a4activism.ro, albumul de postere activiste și evenimentele anuale, A4Activism prezintă o scurtă istorie vizuală a mișcărilor activiste din 1863 (când a apărut prima campanie activistă a organizației Anti-Slavery) și până în prezent.

Anul acesta, la cea de-a doua ediție, A4Activism propune o incursiune în ceea ce reprezenta activismul acum 100 de ani. Anul 1918 a marcat sfârșitul Primului Război Mondial, iar ceea ce se numea „societate civilă” era reprezentată de ONG-uri precum Anti-Slavery International, Crucea Roșie, Cercetașii S.U.A, Cercetașii României, Mișcarea britanică pentru Pace. Printre artiștii care au marcat această perioadă istorică sunt Charles E. Chambers, Alphonse Mucha sau Jules Cheret, părintele posterului modern.

Evenimentele sunt organizate cu ajutorul logistic al Seneca Anticafe și Londohome.

Participarea este gratuită.

Agenda evenimentului:

 1. Vernisajul expoziției – 1 noiembrie

Seneca Anticafe (Ion Mincu 1)

 • 19:00 – Prezentarea proiectului și a expoziției – Andrei Bucureci, creative director Agenția Creionetica
 • 20:00 – Arta angajată – invitat Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată), street artist
 1. Dezbatere: Ce însemna biodiversitatea acum 100 de ani – 6 noiembrie

Seneca Anticafe (Ion Mincu 1)

 • 17:30 – Proiecția de film – Tarzan of the Apes.
 • 19:30 – Dezbatere cu inviați din partea WWF România: Cătălina Murariu, coordonator educație pentru dezvoltare durabilă și Adriana Trocea, responsabil comunicare.
 1. Dezbatere: Campaniile de propagandă acum 100 de ani – 8 noiembrie.

Seneca Anticafe (Ion Mincu 1)

 • 17:30 – Proiecțiile de film: Charlie Chaplin – A dog’s life și Shoulder Arms (’46) și animația The Sinking of the Lusitania (’33)
 • 19:30 – Dezbatere invitați speciali Claudiu Crăciun, profesor Științe politice, SNSPA, Bogdan Jitea, regizor și cercetător la Institutul Român de Istorie Recentă și Iulian Bobîrnea, reprezentant Crucea Roșie Română

4. Party A4Activism – 10 noiembrie

Point (Str. General Eremia Grigorescu 10)

 • 19:00 – Expoziție PosterJam Offbeat Series pe tema #Activism
 • 20:00 – VR live painting cu artista Maria Bălan și suport VR by Gateway
 • Petrecerea aniversară: 5 ani de Creionetica

Participarea este gratuită pe bază de înscriere la adresa cristinaioana@creionetica.ro.

Pentru mai multe informații accesați site-ul www.a4activism.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.