Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A X-a ediție a Festivalului Național de Arte pentru Liceeni ,,Florian Pittiş”!

0

O ediție aniversară a Festivalului Național de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiș”

#festivalDE10

1

O echipă formată din elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” și Trupa de teatru „AS” invită liceenii pasionați de teatru și muzică la un festival – concurs național în memoria lăzăristului Florian Pittiș.

Aflat deja la a zecea ediție, festivalul a devenit un proiect de suflet pentru lăzăriști care în fiecare primăvară reușesc să își pună în practică abilitățile de lucru în echipă, managementul și comunicarea printr-o manifestare culturală în memoria lui Florian Pittiș.

Teatrul și muzica reprezintă forme de modelare a personalității, astfel că festivalul se dorește a fi un prilej și pentru publicul spectator de a urmări cele mai bune prestații ale tinerilor din România.

Ocazia concurenților de a cânta/interpreta pe scena Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra” , unde au debutat nume mari ale scenei românești, întregește experiența oferită de acest festival.

Festivalul este organizat în două secțiuni şi se va desfășura la Sala „Liviu Ciulei” a Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”:

  • Ziua 1 – Luni, 15 mai, ora 18: Secțiunea muzică & teatru;

  • Ziua 2 – Marți, 16 mai, ora 18: Secțiunea teatru;

  • Ziua 3 – Miercuri, 17 mai, ora 18: Gala și festivitatea de premiere;

Juriul este format din: Mihai Constantin, Ana Bianca Popescu – actriță a Teatrului Mic  și premiantă în primele ediții ale fesivalului, Virgil Ianțu, Adrian Despot, Ionela Neagoe – director adjunct Colegiul Național „Gheorghe Lazăr. Președintele juriului – prof. Victor Ioan Nicolae – director Colegiul Național „Gheorghe  Lazăr”  și președintele de Onoare: Anda Pittiș.

De asemenea, la gala de premiere, Teodora Buciu, câștigătoarea emisiunii „Vocea României” și premiantă în cadrul Festivalului de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiș”, va susține un recital.

Festivalul este transmis LIVE pe www.radio3net.ro.

Anul acesta, vom avea ocazia să găzduim un vernisaj în foaierul Teatrului Bulandra. Acesta va fi realizat în colaborare cu Judy Florescu, cea care a inițiat proiectul. Tablourile sunt realizate de un grup de liceeni care și-au dorit să portretizeze unii dintre cei mai cunoscuți actori ai teatrului românesc, printre care: Oana Pellea, Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Tudor Chirilă, Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Florin Piersic Jr.

Trupa câştigătoare a Marelui Trofeu la secţiunea teatru îşi va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior din Bucureşti. La secțiunea muzică, trupa câștigătoare va susține un recital în cadrul Festivalului    « Folk You – Florian Pittiș », Vama Veche .

Vă așteptăm la un festival de 10!

Cu spirjinul Primăriei Sectorului 5

Parteneri: Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, Teatrul „ Lucia Sturdza Bulandra”, Trupa de teatru „AS”, Dar Development Association;

Sponsori: Nemira, Dolce Bacio, Roton Music, Aqua Carpatica, Vel Pitar;

Parteneri Media: Radio România 3Net,  Brigada de Voluntari, Smart FM, Bucureștiul Tinerilor, Calendar Evenimente, Școala de Valori, Bucureșteni.ro, Judy Florescu, Opportunity Weekend, Danube Youth Alliance, Revista LZR, România Pozitivă, Yorick, Iqool, Inoras.ro, Edu – News.ro,  societatesicultura.ro;

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.