Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A treia „Lectură de Joi” în Grădina de citit, la BMB

0

JOI, 28 August 2014, de la orele 19:00, în „Grădina de citit” a Bibliotecii Metropolitane București (BMB), vor lectura pentru public scriitorii Filip Florian, Veronica D. Niculescu și Daniel Coman. Accesul la eveniment este gratuit și se poate face cu începere de la 18:30.

affiche#3

Agenția AdLittera vă invită la Biblioteca Metropolitană București la un nou eveniment de lectură publică. După primele două ediții superbe, în care publicul a asistat la o experiență inedită alături de scriitori consacrați și debutanți, reamintind că le primele ediții au avut au fost invitați scriitoarea Doina Ruști, poetul Sorin Lucaci și Dana Nedelecu, Nora Iuga, T.S. Khasis și Diana Bădica.

Despre invitații celei de-a III-a ediții:

Daniel Coman s-a născut în 1992, în Sibiu. E student la literele sibiene. Nu se știe exact când a debutat publicistic, e posibil prin 2012. Are poeme apărute în reviste din țară, iar cea mai importantă pentru el e Zona Nouă. Face parte din cenaclul omonim.

Veronica D. Niculescu (n. 4 mai 1968, Piteşti) este scriitoare şi traducătoare, fiind prezentă în multe antologii de prestigiu. A debutat cu volumul de proză scurtă Adeb (2004), publicând apoi Orchestra portocalie (2008) şi Roşu, roşu, catifea (2012), microromanul Simfonia animalieră (2014) şi Basmul Prinţesei Repede-Repede (în colaborare cu poetul Emil Brumaru; 2009).

A tradus numeroase cărţi, cele mai importante fiind cele şase romane de Vladimir Nabokov şi cele trei romane şi proza scurtă scrisă în limba engleză de Samuel Beckett, precum și romane de Don DeLillo, Siri Hustvedt şi Eowyn Ivey.  Reamintim de antologia de proză scurtă a autoarei: Floribunda, Editura TipoMoldova, 2012.

Veronica D. Niculescu a participat la festivalul de proză scurtă Kikinda Short (Serbia, 2011) şi la Festivalul Internaţional de Literatură de la Timişoara FILTM (2013) și este câștigătoarea Concursului Naţional de Scenarii HBO, la TIFF 2010, cu scenariul de scurtmetraj Curierul.

Filip Florian s-a născut la 16 mai 1968, în București. Primul sau roman, Degete mici (2005), a fost recompensat cu Premiul pentru debut al României literare, Premiul de excelență pentru debut în literatură al Uniunii Naționale a Patronatului Român și Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut în proză. În 2006, împreună cu fratele său Matei Florian, a publicat romanul Baiuțeii. Ambele titluri au ajuns astazi la a patra ediție. Cel mai recent roman al sau, Toate bufnițele (2012), a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună carte a anului, sectiunea „Beletristică”, la Gala Bun de Tipar, ediția a II-a.

 

În România, cărțile lui Filip Florian au apărut la Editura Polirom, iar în străinatate, traduse în zece limbi, la editurile Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magveto si Bookart (Ungaria), Czarne (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela si Panorama + (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie) și Animar (Egipt).

Moderatorul acestei ediții este Luminiţa Corneanu (n. 25 mai 1977). A absolvit Colegiul National  „Elena Cuza” din Craiova, clasa de filologie-istorie, în 1995, Facultatea de Litere a Universității din Craiova, specializarea română-franceză, în anul 2000, şi deține,  din 2010, un doctorat în litere.

A debutat publicistic în 2003, în revista craioveană „Mozaicul”. De atunci, a publicat recenzii, articole și interviuri în cele mai importante reviste culturale românești.  A fost redactor al revistelor „Mozaicul”, „România literară” şi „Luceafărul de dimineață”.  Este prezentă în antologiile „Literatura tânără 2007”(Cluj, Casa Cărții de Ştiinţă), „Şerban Foarţă 70”, editată de Simona Popescu (Ed. Paralela 45), și „Carti, filme, muzici si alte distractii din comunism”, editată de Dan Lungu şi Amalia Gheorghiță,  Ed. Polirom.

În anul 2014 a publicat la Editura Cartea Românească volumul „Leonid Dimov.  Un oniric în Turnul Babel”.

În prezent, publică recenzii în România literară şi pe blogul ei, luminitacorneanu.wordpress.com.

 

„Lectura de joi” este un program cultural organizat de Agenția culturală AdLittera printr-o serie de 6 întâlniri, într-un cadru colocvial și informal, pentru publicul rezident bucureștean cu scriitorii consacrați şi debutanți.

Scopul acestui program este, în primul rând, de a încuraja dialogul cultural, încercând să aducă scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura să nu mai fie identificată cu o nișă a elitelor, scriitura fiind într-adevăr un act artistic care nu este la îndemâna oricui, dar lectura poate deveni o obișnuință dacă o plasăm într-un mediu confortabil.

Așadar, vă invităm la „Lectura de Joi”, 28 Aug., care are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane București, în „Grădina de citit”, Str. Tache Ionescu nr. 4.

Cum stă bine oricărei comunități online, vă invităm pe pagina FB pentru „like”, „share” și „comment”.

Reamintim că din  14 Aug. 2014, în fiecare joi, de la orele 19.00 pînă la 21:00, timp de 6 (șase) ediții, agenția AdLittera organizează „Lectura de Joi”, în sediul central al Bibliotecii Metropolitane București.

La prima ediția a lecturii publice, Joi, 14 Aug., au fost invitați scriitoarea Doina Ruști, poetul Sorin Lucaci și Dana Nedelecu. Foto: aici

La a doua ediție. pe 21 Aug., publicul a avut plăcerea de a asculta poezie și proză în lectura autorilor Nora Iuga, T.S. Khasis și Diana Bădica. Foto: aici.

Lectură publică recomandată de: Radio România Cultural, Radio SPT FM, SemneBune.ro, ObservatorulCultural.ro, Bookblog.ro, Filme-cărți.ro, Bookaholic.ro, AmDoar18ani.ro, Ceașca de cultură, SerialReaders.com, Agenția de Carte, BusinessWomen.ro, România Pozitivă, Revista de povestiri, tiuk. AdLittera este unica agenție din mediul cultural, dedicată cu precădere palierului editorial, care oferă o platformă comunitară formată din produse și servicii culturale, revistă și media socială proprietară. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.