Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A treia ediție a Recicloniadei

0

Apa Nova organizează a treia ediție a Recicloniadei

Apa Nova București organizează în data de 29 iunie pe strada Lipscani din Centrul Vechi o nouă ediție a evenimentului manifest eco – Recicloniada.

Organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București, evenimentul promovează importanța reciclării materialelor și implicit colectarea selectivă a deșeurilor. Bucureștenii vor avea la dispoziție zone de colectare a deșeurilor și vor putea interacționa cu unele dintre cele mai importante organizații de mediu. De asemenea, ei vor putea participa la o serie de ateliere de recondiționare a deșeurilor reciclabile, se vor putea plimba cu biciclete I Velo sau relaxa în iarbă, cu o carte și o limonadă la standul Desculț în iarbă. De la ora 18:00 va începe seria de concerte, care va culmina cu ritmurile celor mai eco trupe românești, Animal X și Sistem.

Reciclarea nu mai trebuie privită ca o modă, ci ca un stil de viață. Evenimentul nostru a ajuns deja la a treia ediție și vrem ca din ce în ce mai mulți bucureșteni să conștientizeze importanța colectării selective și a reciclării. Pe durata evenimentului le vom pune la dispoziție infrastructură specifică și le vom oferi informații despre cum pot colecta eficient și corect. Reciclarea nu trebuie să fie o povară și de aceea ne-am gândit să îi asociem o latură distractivă. Astfel, am pregătit o varietate de activități și concursuri cu premii în cadrul evenimentului”, a declarat Bruno Roche, Director General Apa Nova București.

 

Bucureștenii care vin cu câte un deșeu din fiecare categorie – hârtie, plastic, sticlă, metal, DEEE (electrice, electronica și electrocasnice) – vor intra automat în tombola cu premii la unele dintre cele mai așteptate concerte ale verii. Vor avea șansa de a câștiga prin tragere la sorți 3 premii a câte 5 invitații la una dintre zilele festivalului B’estFest precum și marele premiu – 5 bilete la VIP pentru concertul Red Hot Chili Peppers.

*******

Conform unui studiu realizat anul trecut în Capitală la cererea Apa Nova București, comportamentul față de colectarea deșeurilor și serviciile de canalizare în general depinde, în primul rând, de nivelul de informare al utilizatorilor dar și de ansamblul serviciilor și echipamentelor destinate gestionării deșeurilor.

Referitor la prezența containerelor stradale pentru colectarea selectivă, 36% au declarat că nu le-au observat. De asemenea, aproximativ 60% consideră că acestea sunt amplasate la o distanță prea mare de locuința lor, în timp ce 41% nu le-au folosit niciodată, iar 37% doar ocazional.


 

Evenimentul se va bucura de sprijinul Centrului de Informare ONU pentru România.

Parteneri media: Radio ZU, RFI, iconcert.ro, Ecofrecvența, Asociația Bucureștiul Meu Drag, Româniapozitivă.ro, BeWhere.ro, metropotam.ro.

Companii partenere: Praktiker, H2O, SkullCandy, Rosal, Ecorom, Sky Wellnes

Asociații și ONG-uri partenere: Green Revolution,  Generația Verde, Desculț în iarbă, Mai mult verde, Viitor Plus, Recicleta, Beneva, Pași către viață, CRSC Europe, EcoAssist, Turism Verde, Creative Arts, Creative Ideas, Environ, Recolamp.

 

Apa Nova Bucureşti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti și are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.