A.R.T. te provoacă să citești Cărți Vii în Iron City

0

Asociația A.R.T. Fusion organizează între 27 și 30 noiembrie, în Iron City Club, o Bibliotecă Vie unde participanții vor avea ocazia să lectureze ….oameni.

Biblioteca Vie din Iron City Club are loc în cadrul Lunii Cărților Vii, o etapă din Campania Națională Antidiscriminare „Fii parte la Diversitate!”! pe are Asociația A.R.T. Fusion o desfășoară în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi.

Cei care vor să accepte provocarea A.R.T. Fusion sunt, astfel, așteptați în cele patru zile de eveniment, în Iron City Club (Strada Blănari 21), în intervalul orar 16:00  – 20:00.

Printre cărțile pe care le vom avea la Biblioteca Vie se află: „metalistă”, „gay”, „corporatist”, „psiholog”.

Afis_Fii_Parte_cu_Iron_City

Ce este o Bibliotecă Vie?

Biblioteca Vie funcționează ca o bibliotecă obișnuită – cititorii vin și împrumută cărți pentru o perioadă limitată de timp. După ce citesc cărțile, le returnează în bibliotecă, și dacă vor, pot să mai împrumute o carte.  Există, însă, câteva aspecte particulare ale unei Bibioteci Vii.

Cărțile sunt ființe umane care pot intra în dialog direct cu cititorul.

Biblioteca Vie permite participanților să intre în contact cu oameni asupra cărora planează tot felul de stereotipuri și prejudecăți și să le afle povestea. Biblioteca Vie oferă spațiul unui dialog în care oamenii se pot descoperi pe ei și ce pe celălalt, pot să își confrunte stereotipurile și preudecățile și pot să își schimbe atitudini și comportamente.

Despre Campania Națională „Fii parte la Diversitate!”

Campania „Fii parte la Diversitate!” a început în luna mai 2014 și se va termina în iulie 2015. Ea se va desfășura în nouă zone ale țării (Oradea, Cluj-Napoca, Dej, Iași, Petroșani, Uricani, Călărași, Hârșova și București).

Asociația A.R.T. Fusion a inițiat acest proiect în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi (FNO) pornind de la o serie de studii, dar și de la experiența proprie care arată că în România tinerii au acces scazut la programe educaționale sau proiecte care abordează concepte precum diversitatea, drepturile omului sau antidiscriminarea, ceea ce implicit conduce la un grad scazut de toleranță față de diversitatea de gen, etnie, orientare sexuală, vârstă, dizabilitate.

Campania Națională care va include o serie de acțiuni de promovare a drepturilor omului, a diversității si a valorilor democratice.

Aceste acțiuni se vor desfășura în cadrul Cluburilor de Inițiativă Comunitară IMPACT, la nivel național și va presupune în primă etapă instruirea reprezentaților cluburilor IMPACT în a folosi două metode de educație nonformă, Biblioteca Vie și Campaniile Stradale.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (vezi site oficial www.fondong.fdsc.ro) cu suma de 63554 euro.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

***

Despre Asociația A.R.T. Fusion  – http://artfusion.ro/ ; https://www.facebook.com/art.fusion.ro?ref=br_tf

Misiunea A.R.T. Fusion este aceea de a crea schimbare socială prin responsabilizarea oamenilor din comunitate, iar vizunea este aceea a unei lumi în care fiecare este conștient de rolul lui în societate la nivel global și aduce o schimbare în comunitatea în care vrea să trăiască.

Asociația își desfășoară proiectele pe două mari dimensiuni, globală și socială. Prin proiectele pe care A.R.T. Fusion le realizează pe dimensiunea de responsabilitate socială, asociația își propune îi facă pe oameni conştienţi de rolul lor în societate și să îi încurajeze să ia atitudine faţă de problemele din comunitate, iar prin educație globală, A.R.T. Fusion încearcă să crească nivelul de participare activă în probleme globale în rândul oamenilor.

Despre Fundaţia Noi Orizonturi

Înfiinţată în anul 2000 – misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, dezvoltând abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societaţii. FNO a creat două programe de educaţie nonformală prin experienţă pentru tineri: Programul VIAŢA (un program de educaţie prin aventură, constând în tabere anuale pentru copii în staţiunea Straja) şi Programul IMPACT (Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri).

 Metodele de lucru utilizate în cadrul programelor FNO sunt educaţia prin serviciu în folosul comunităţii (service learning) şi educaţia prin aventură (adventure education).

Pentru mai multe informatii despre programele FNO, vizitaţi: www.noi-orizonturi.ro, www.tabara-viata.ro, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.