Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A patra ediţie a Bucharest Forum

0

Institutul Aspen România și German Marshall Fund of the US, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României, organizează cea de-a patra ediţie a Bucharest Forum

Bucharest Forum 2015

Oficiali de rang înalt, importanți reprezentanți ai mediului de afaceri și experți la nivel mondial se reunesc pentru a patra oară la București în cadrul conferinţei Bucharest Forum 2015, ce va avea loc între 15-16 octombrie, la Sala Aulă a Ministerului Culturii. Tema reuniunii din acest an: “Europa în fața furtunii: Perspective pentru o nouă viziune de vecinătate”.

Anul acesta, Bucharest Forum se bucură de participarea a peste 350 de participanți și 70 de speakeri din Europa, America, regiunea Mării Negre, regiunea Caucaz și Asia Centrală. Printre speakerii conferinței se numără Maroš Šefčovič (Vicepreședinte al Comisiei Europene pentru Uniune energetică), Alexander Vershbow (Secretar general adjunct al NATO), Bogdan Aurescu (Ministru al Afacerilor Externe), Mircea Geoană (președinte al Institutului Aspen România), Ivan Vejvoda (Senior Vice President for Programs, The German Marshall Fund of the US), Benedetto della Vedova (subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Italia), Mihnea Constantinescu (Ambasador cu însărcinări speciale pentru securitate energetică, Guvernul României), Pirkka Tapiola (Şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova), Charles Ries (vicepreședinte RAND Corporation), Tim Judah (Corespondent în Balcani, The Economist), Tedo Japaridze (Preşedinte al Comisiei pentru relaţii externe a Parlamentului din Georgia), Mehmet Öğütçü (Chairman, Global Resources Partnership & Founder and Executive Chair, Bosphorus Energy Club), Andriy Shevchenko (Președinte Centre for Public Media, Ucraina), Liina Areng (Șef pentru Relații Internaționale, Autoritatea pentru Sisteme Informatice, Estonia), Florin Cosmoiu (Șeful Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații), Shen Weizhong (Director adjunct al Departamentului de Afaceri Europene, Ministerul de Externe al Republicii Populare Chineze), Seyed Vahid Karimi (Director pentru Studii Europene, Institutul pentru Studii Politice și Internaționale, Iran), Sinan Ülgen (Visiting Scholar, Carnegie Europe), Vasile Iuga (Cluster Leader, South and Eastern Europe).

Acestora li se vor alătura importanți reprezentanți ai mediului de afaceri, reprezentanți ai unor instituții internaționale precum Banca Asiatică pentru Dezvoltare și Parlamentul European, reprezentanți ai rețelei internaționale a Institutelor Aspen, dar și experți de renume mondial din cadrul unor think-tank-uri precum Brookings Institution, EastWest Institute, Carnegie Europe, Center for Strategic and International Studies, Center for European Policy Analysis, EGMONT – The Royal Institute for International Relations, Institute for Democracy and Electoral Assistance, European Council on Foreign Relations.

Criza din Ucraina continuă să ridice provocări la nivelul regiunii în ce privește identificarea unor noi oportunități de colaborare și să testeze totodată capacitatea instituțiilor de securitate occidentale existente de a dezvolta parteneriate trans-regionale sustenabile. Schimbări la nivel european și global accentuează nevoia unor soluții sistemice și a unor răspunsuri credibile la provocări fără precedent în ultimul sfert de secol. Miza nu este doar pacea și securitatea în Europa dar și setul de valori pe care sunt fondate relațiile dintre statele membre ale NATO și UE. Agenda celei de-a patra ediții a Bucharest Forum include atât subiecte de natură strategică legate de evoluțiile economice și financiare la nivel global, cât și teme relevante pentru România și pentru coridorul de investiții și comerț Est-Vest.

Misiunea Bucharest Forum, inițiat în 2012, este de a servi drept platformă de reflecție cu privire la politicile economice și de securitate și pentru a promova dialogul politic între guverne și mediul de afaceri în regiunea României. Forumul este rezultatul direct al reafirmării hotărârii României de a-și pune în valoare potențialul strategic și economic în calitate de poartă între Est și Vest.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Business24, Ziare.com, RFI România, Hotnews.ro, Caleaeuropeană.ro și energynomics.ro.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment și lista completă a speakerilor, consultați agenda: http://www.bucharestforum.ro/events/newsilkroad/bucharest-forum-2015

Despre Bucharest Forum
Forumul se bazează pe activitatea de politici publice din ultimii ani a Institutului Aspen România și a partenerilor săi. Anul acesta, conferința este organizată de Institutul Aspen România şi German Marshall Fund of the US, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României.
Bucharest Forum a devenit, într-o perioadă scurtă de timp, cea mai importantă conferință economică din regiune și este rezultatul direct al reafirmării hotărârii României de a-și pune în valoare potențialul strategic și economic în calitate de Poartă între Est și Vest.

Despre Institutul Aspen România
Aspen România, organizatorul Bucharest Forum, este o asociaţie apolitică, nonguvernamentală, nonprofit dedicată promovării leadership-ului vizionar în România și încurajării dezbaterii deschise și informate între lideri referitor la provocările cu care România se confruntă astăzi. Institutul promovează o metodă de dezbatere cu ușile închise care să încurajeze schimbul direct de idei și dezvoltarea de relaţii interpersonale între diverse sectoare de activitate.

În cadrul meselor rotunde, discuţiile sunt deschise de alocuţiunile susţinute de experți invitaţi și sunt facilitate de moderatori cu experienţă. Înainte de începutul dezbaterii, sunt oferite materiale care să îndemne participanţii la reflecţie asupra subiectelor de discuţie ale conferinţei.
Printre membrii Board-ului internațional al Institutului Aspen se numără Madeleine Albright, Lester Crown, Leonard Lauder, Mircea Geoană, Walter Isaacson, Henry Kissinger, Robert S. McNamara, Majestatea Sa Regina Noor, Condoleezza Rice sau Shashi Tharoor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.