Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A început YOUth LEADership Academy, seria de întâlniri dintre tineri și profesioniști

0

Asociația Shakespeare School pentru Educație a lansat pe 7 aprilie, YOUth LEADership Academy, o serie de ateliere gratuite destinate tinerilor. Întâlnirile oferă participanților posibilitatea de a discuta deschis cu profesioniști din diverse domenii, dar și cu tineri de vârsta lor, care se implică în proiecte interesante și vor să își împărtășească experiențele. Primul eveniment din programul YOUth LEADership Academy i-a avut ca speakeri pe Andrei Roșu, Laura Ghițoi și Ioan Octavian Rusu.

1

Tinerii au aflat de la Andrei Roșu, ultramaratonist, fundraiser, corporatist, coach, Ironman, că cel mai important pas în transformarea unui vis în realitate este să începi. Andrei le-a povestit participanților despre cum s-a pregătit și cum a organizat participarea la competițiile din Antarcica, Australia, Himalaya, Sahara, Chile, Noua Zeelanda, Brazilia. Toate proiectele în care Andrei s-a implicat au urmat o rețetă simplă, dar sigură: visează, planifică, acționează!

Laura Ghițoi, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, le-a vorbit tinerilor despre organizarea Bucharest Model UNESCO General Conference și a mărturisit că nu a fost simplu, dar că orice proiect poate fi dus la bun sfârșit dacă faci cu pasiune ceea ce faci, dacă dedici timp, te informezi și lucrezi cu o echipă. Predarea limbii engleze în centre sociale în proiectul Engleza pentru Viață, participarea la concursul Shakespeare School Essay Competition, colaborarea cu Romanian Business Leaders, au fost doar câteva dintre exemplele oferite de Laura participanților.

Ioan Octavian Rusu, elev la Liceul Teoretic Internațional de Informatică și vicepreședinte al Clubului Interact București a explicat cum se organizeaza un eveniment Bucharest Model UNESCO General Conference, dar și cât de important este pentru tineri să se implice în activități cât mai diferite, pentru a descoperi ce le place și care este domeniul în care pot excela. Pasionat de public speaking, Ioan i-a sfătuit pe participanți să se implice activ în proiecte prin care pot comunica direct cu oamenii și îi pot influența să facă o schimbare pozitivă în comunitate.

Cei care nu au putut participa la eveniment pot accesa o galerie de imagini AICI.

YOUth LEADership Academy, implementat de Asociația Shakespeare School pentru Educație va continua în lunile următoare cu noi sesiuni care vor avea invitați atât profesioniști cunoscuți, cât și liceeni cu rezultate deosebite. Participanții YOUth LEADership Academy, vor putea fi și ei speakeri și vor primi constant informații despre leadership, antreprenoriat, oportunități de voluntariat și dezvoltare personală. Pentru mai multe detalii despre participarea la urmatoarele evenimente, persoanele interesate pot trimit un email la adresa: office@asociatiapentrueducatie.ro

Programul se bucură de susținerea: B365.ro, România Pozitivă, Blogunteer, Nonguvernamental.org, IQool.ro, Societatesicultura.ro, Teen Press, Edu-News.

Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în 2011, este o organizație nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză. Printre proiectele asociației se numără concursuri de creație având ca premii școli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaționale cât și cursuri de engleză predate de peste 300 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din București și alte orașe ale țării. Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.