A II-a editie a Festivalului de creatie si interpretare a poeziei Ianus

0

Iar te-ai cufundat în stele? Și în nori și ceruri ‘nalte?

Anii tăi se par ca clipe, clipe dulci se par ca veacuri.

Nu spera și nu ai teamăƒ!

Un mândru tânar crește…

Sunt ani la mijloc și-ncă mulți vor trece.

IANUS este – pe lângă zeul ușii, al sărbătorilor, al rituarilor de trecere și al fenomenelor de tranziție – Festivalul de Creație și Interpretare a Poeziei, ediția a II-a, organizat de Școala Gimnazială Ferdinand I împreună cu ISMB, în perioada 22-23 ianuarie, în Sala de Festivități a instituției. Acesta este înscris în Calendarul activităților educative al ISMB.

La prima ediție a festivalului au participat 100 de elevi din 15 școli ale Municipiului București: 40 de elevi din clasele primare și 60 de elevi din clasele gimnaziale. La creație, au adus în fața juriului poeziile lor 59 de elevi, iar 41 de elevi au interpretat cu talent poezii potrivite vârstei.

Președintele juriului este poetul Horia Gârbea. Din juriu mai fac parte: conf. univ. dr Mihaela Bețiu și conf. dr Adriana Titieni UNATC I.L. Caragiale București, Ciprian Măcesaru, poet, și cadre didactice din învățământul preșcolar din București.

Ianus 2015 A4.cdr

Partener: Compania de Teatru OKaua

Parteneri media: Sfatul Părinților, 121.ro, România Pozitivă

Sponsori: Editura Curtea Veche Publishing, QWelt, INFOSPEED

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează