Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A fost lansat primul centru-pilot educațional gratuit, în Sectorul 6

0

Fundaţia Estuar, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Fundaţia “Preţuieşte Viaţa”, SC Ima Group Srl şi Opportunity Associates România au lansat marți, 30 septembrie, un centru-pilot educaţional pentru copiii persoanelor înscrise în grupul ţintă al proiectului “Respect şi şanse egale pentru femei”.

În cadrul acestui centru-pilot, care este primul de acest fel din România, vor fi oferite gratuit servicii de îngrijire şi educare pentru 20 de copii, cu vârstele cuprinse între 3 şi 6 ani. De asemenea, de la 1 octombrie, copiii înscrişi în program vor beneficia şi de transport gratuit, un microbuz preluându-i şi ducându-i înapoi acasă după terminarea programului de la centru.

Centrul-pilot educaţional este situat în Strada Pădurarilor nr. 59A, Sector 6, Bucureşti şi va avea un program zilnic de la 7.00 la 18.00, timp în care mamele lor vor putea participa la activităţile din cadrul proiectului – cursuri de calificare/recalificare, activităţi de asistenţă pentru femeile care doresc să îşi deschidă propria afacere, participare la focus-grupurile organizate în cadrul proiectului etc.

IMG_7519

Președintele Fundației Estuar, Dr. Cristian Andrei a subliniat importanța pe care o are acest centru pentru comunitate: ”O grădiniță, la fel ca o școală, trebuie să fie a părinților. Dacă este aplicat acest principiu, acea grădiniță sau acea școală va funcționa în interesul copiilor. Acest Centru-pilot educațional are toate șansele să fie al părinților din sectorul 6, iar copiii care vor copilări aici vor fi cu siguranță bine crescuți”.

Directorul executiv al Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Nicolae Gorunescu a punctat modul în care acest centru îi va ajuta efectiv pe locuitorii Sectorului 6: ”Noul centru pilot se înscrie în strategia DGASPC Sector 6 de reducere a dependenței categoriilor vulnerabile de servicii sociale și sprijină persoanele defavorizate cu copii, oferindu-le  timpul necesar pentru a urma cursuri de perfecționare și de a-și găsi un loc de muncă. Pe termen lung, astfel de servicii garantează depășirea situațiilor de criză și măresc șansele unei integrări sociale durabile”.

Andreea Marin, președinta Fundației ”Prețuiește Viața”, a punctat modul în care serviciile oferite în cadrul proiectului le vor schimba viața femeilor implicate în proiect: ”O mamă se gândește întotdeauna mai întâi la copilul ei și abia după aceea la sine. Prin acest proiect vrem să le ajutăm pe femei să se ajute pe ele însele, ajutându-i astfel și pe membrii familiilor lor – de aceea am gândit nu numai cursuri de calificare și recalificare, asistență pentru cele care vor să-și deschidă o afacere, dar și acest centru-pilot, unde mamele își pot lăsa micuții cât timp sunt la cursuri sau se reîntorc la serviciu după ce termină cursurile. Credem că le va fi de ajutor pentru că știm că micuții vor fi bine îngrijiți și educați”.

Proiectul „Respect şi Şanse Egale pentru Femei” este un proiect co finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Acesta îşi propune integrarea profesională şi integrarea/reintegrarea pe piaţă muncii a 580 de femei şi persoane care aparţin grupurilor vulnerabile, prin programe de formare profesională/calificare, ajutor în iniţierea unei afaceri şi oferirea de servicii de îngrijire a copiilor, astfel încât părinţii acestora să se poată întoarce la locurile de muncă sau să-şi continue activitatea profesională, dorindu-se astfel echilibrarea vieţii profesionale cu cea de familie.

Despre partenerii în cadrul proiectului

Fundaţia Estuar este cea mai activă organizaţie care oferă opţiuni sociale şi alternative adulţilor cu probleme de sănătate mintală, pentru reintegrarea lor în comunitate. Mai multe detalii puteţi găsi pe www.estuar.org.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGSAPC) Sector 6 este o instituţie publică, care realizează la nivelul sectorului măsurile de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie. Mai multe detalii pot fi găsite pe www.protectiacopilului6.ro

Fundaţia „Preţuieşte Viaţa” este una dintre cele mai active organizaţii neguvernamentale, fiind un concept iniţiat de Andreea Marin pentru a fi folosit că o „umbrelă” pentru campaniile umanitare gândite de aceasta. Mai multe informaţii pot fi găsite pe www.pretuiesteviata.org.

SC Ima Group SRL este o companie de consultanţă şi training care vizează dezvoltarea resurselor umane în domeniul competenţelor cheie comune necesare împlinirii şi dezvoltării personale precum şi al calificării şi recalificării specifice. Mai multe detalii puteţi găsi pe http://ima-group.weebly.com/

Opportunity Associates România este o companie de training care oferă programe de instruire complexe, atât pentru companii, cât și pentru organizații neguvernamentale și persoane fizice.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.