Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A doua etapa a proiectului CSR “Curat Romania 2014”

0

Urmand modelul primei editii, in 2014, actiunea CURAT Romania s-a desfasurat in doua etape. Astfel, daca pe 20 septembrie, angajatii Piraeus Bank au fost insotiti  de Brigada de Voluntari (BGV), pe 4 octombrie angajatilor Piraeus Bank li s-au alaturat si 35 de elevi, parinti si profesori de la Scoala Gimnaziala Alexandru Costescu.

curat

Intalnirea a avut loc in Parcul Izvor, dar cei peste 100 de voluntari ai CURAT Romania, au acoperit zone cheie din cele 6 sectoare ale capitalei: Parcul Lacul Morii, zona Lacului Vacaresti, Salajan, Parcul Crangasi, Calea Giulesti, Bucur-Obor.

Pentru efortul sustinut, toti voluntarii CURAT Romania au primit diplome de participare. Aprecierea implicarii acestora nu se opreste aici, urmand ca, prin tragere la sorti, doi membri din echipa care a reusit sa stranga cei mai multi participanti, sa fie premiati cu o excursie la munte sau la mare, oferita de Go Travel.

Pagina de Facebook Curaj Romania a fost locul “de intalnire” pentru  toti cei care au dorit sa participe sau sa incurajeze aceasta initiativa.

CURAT Romania a demonstrat si in 2014, ca atata vreme cat exista obiective comune – un mediu inconjurator mai sanatos, si dorinta de a da un exemplu comunitatii, convingand  cat mai multi oameni sa se implice activ in a face o schimbare – rezultatele vin  in mod fireasc.

Aceasta actiune de ecologizare a Bucurestiului a condus la colectarea a peste 5 tone de gunoaie si a adunat peste 100 de voluntari. Succesul de care se bucura fiecare editie confirma dorinta romanilor de a face o diferenta in comunitatea in care traiesc, precum si angajamentul Piraeus Bank Romania de a avea o capitala curata prin implicarea activa in proiecte de mediu.

“Atat comunitatea formata pe pagina de Facebook, Curaj Romania, cat si comunitatea din offline care s-a implicat activ in cea de-a doua editie CURAT Romania, confirma, inca o data, eforturile intregii echipe implicate in acest proiect, precum si dorinta romanilor de a face o schimbare si de a fi un exemplu pentru ceilalti. Actiunea CURAT Romania face parte din directia de CSR a bancii si aceasta a II-a editie confirma dorinta noastra de a ne implica in viata comunitatii.” a declarat Raluca Elis Barbu, Social Media Coordinator in cadrul Piraeus Bank Romania.

“Ma bucur sa vad ca si anul acesta am reusit sa avem alaturi de noi oameni dornici sa faca o schimbare si sa ni se alature in aceasta initiativa. Incurajarile de pe pagina de Facebook, numarul mare de voluntari, precum si rezultatele, ne determina sa muncim si mai mult pentru urmatoarea editie CURAT Romania 2015” a declarat Andreea Popescu, Account Executive in cadrul Momobi.

“Acesta este al doilea an in care Go Travel sustine proiectul CURAT ROMANIA si nu putem sa nu observam ca a crescut de la un an la altul. Este admirabil cum in jurul unui obiectiv atat de frumos se poate construi o comunitate de oameni hotarati sa schimbe fata orasului lor. Astfel de actiuni contribuie la schimbarea Bucurestiului intr-o capitala europeana de care sa fim mandri.” a declarat Anca Acatrinei, Marketing Assistant in cadrul Go Travel.

La acest proiect au participat:

Din partea Piraeus Bank Romania:

Carmen Oprisescu- Marketing Manager

Raluca-Elis Barbu- Social Media Coordinator

Din partea MSPS/Momobi:

Alina Pilă – Project Manager & Senior Account Manager

Andreea Popescu – Account Executive

Mihai Pilă – Web Developer

Liviu Cristache – BTL Implementation Manager

Aaron Balazs – Art Director

Alexandra Caraulani – Senior Copywriter

Din partea Brigada de Voluntari:

Ștefan Vlăduț – Coordinator voluntari

Piraeus Bank Romania, parte a grupului Piraeus Bank, o institutie cu aproape 100 de ani de traditie in servicii financiare, si-a inceput activitatea in Romania in anul 2000. Un prim obiectiv important a fost atragerea persoanelor cu pregatire si experienta in domeniu, capabile sa imbratiseze valorile si viziunea bancii si sa contribuie în mod decisiv la implementarea acestora.

Momobi este o agentie specializata in dezvoltarea de aplicatii mobile, online, qr code, strategii social media si CRM. Partenerul de incredere pentru branduri din domenii variate: FMCG, IT&C, banking, telecom, performanta si profesionalismul Momobi au fost si continua sa fie apreciate si demonstrate prin numeroasele premii pe care agentia le-a castigat de-a lungul timpului la evenimente internationale de profil.

Prezenta de peste 23 de ani pe piata turistica romaneasca, Go Travel este o companie membra a grupului de firme SunMedair, creata pentru a reinventa conceptul de vacanta. Serviciile Go Travel includ: bilete de avion, cazare in tara si in strainatate, organizare de evenimente, pachete de vacanta in tara si in strainatate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.