Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A DOUA EDIȚIE A „TABEREI DE DEZASTRE” ORGANIZATE DE CRUCEA ROŞIE ROMÂNĂ

0

Te-ai gândit vreodată că „Visul tău” poate fi „Coşmarul lor”?

Crucea Roşie Română organizează în data de 13 septembrie 2014, în Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 București, cea de-a doua ediție a evenimentului “Noapte albă pentru Zile Negre” – o simulare de tabără de dezastre având ca obiectiv conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa intervenţiei în caz de dezastre.

La ora 16.30, Președintele Crucii Roșii Române, Mihaela Geoană, va găzdui la Tabăra de Dezastre persoane publice, voluntari ai Crucii Roșii, care vor participa la demonstrațiile de intervenție în situație de dezastru. Printre aceștia se vor număra: Cristian Popescu Piedone – Primarul Sectorului 4, Margareta Pâslaru, Amalia Năstase, Marcel Pavel și mulți alții.

Crucea Roşie este singura organizaţie umanitară abilitată prin lege pentru a interveni în cazul unui dezastru (catastrofă naturală, război etc.), în calitate de auxiliar al instituţiilor statului, aceasta reprezentând totodată misiunea Mişcării Internaţionale de Cruce şi Semilună Roşie. Fondurile strânse de Crucea Roşie prin această acțiune vor face posibilă intervenţia şi asigurarea primului ajutor către populaţie în cazul unei catastrofe.

cover_fb

„Tabăra de dezastre – Noapte albă pentru zile negre” face parte din Programul de Prevenire şi Intervenţie în caz de dezastre ce îşi propune să realizeze o simulare a unei situaţii reale de calamitate. Crucea Roşie invită toţi doritorii să experimenteze sentimentele pe care le trăiesc persoanele aflate în situaţii de dezastre.

Ceea ce percepem noi ca fiind frumos sau plăcut într-o zi obișnuită – o seară petrecută sub cerul înstelat, sau un foc de tabără – este un coșmar pentru o persoană afectată de un dezastru sau calamitate naturala. „Tabăra de Dezastre” vă invită să experimentați o altfel de realitate: cea a persoanelor sinistrate. Participanţii au ocazia de a empatiza cu acestea şi de a petrece o noapte sub cerul liber, asemenea victimelor dezastrelor naturale. Cei prezenți vor putea lua cina într-un cort de campanie, vor putea participa la ateliere şi proiecţii de filme și vor putea dormi în corturile dedicate acestui tip de acțiuni ale Crucii Roșii.

În timpul zilei, în intervalul 15.00-19.00, Tabăra Crucii Roşii este deschisă pentru vizitatori. Aceștia vor beneficia de ateliere de pregătire pentru intervenții în situații de urgență, demonstraţii de prim ajutor și demonstrații de funcționare a motopompelor de potabilizare a apei. Pentru copii sunt organizate ateliere de prim ajutor, ateliere de creație și jocuri. Fiecare vizitator va beneficia de un tur organizat al taberei și, la sfârşitul acestuia, cei care doresc vor putea face o donație pentru victimele dezastrelor naturale din România.

Începând cu ora 20.00, cele aproximativ 100 de persoane care s-au înscris pe pagina de Facebook a Crucii Roșii și care au optat să doarmă în Tabăra de Dezastre a Crucii Roșii, vor beneficia de un program special de ateliere interactive de informare și conștientizare.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.