Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A apărut ediţia de mai a revistei BeWhere!

0

De astăzi s-a pus în vânzare, în chioșcurile și librăriile din toată ţara, ediția de mai a revistei BeWhere! Se găseşte de citit şi pe www.bewhere.ro.

Tandem este cuvântul de ordine al lunii mai. Pentru că ideile creatoare se nasc în singurătate. Dar rodesc şi sub semnul dualităţii. Uneori, complementaritatea se dovedeşte a fi înnăscută, indiferent că vorbim sau nu despre legături de sânge. În cele 80 de pagini veţi citi texte despre iubirea pentru tipăriturile vechi, proiectele muzicale de pionierat şi documentarul ca formă de cunoaştere, despre tandemurile regizor-actor sau artist-economist, despre cum se poate scrie un roman la patru mâini şi mai ales despre cum funcţionează Biroul de Cercetări Melodramatice.

Povestim cu Răzvan Ion despre BB5 şi cu Alexandru Tomescu despre sonatele lui Ysaÿe. Străbatem Sibiul în lung şi-n lat, cam cât de la Festivalul de Jazz până la Festivalul de Teatru. Şi apoi Bucureştiul înainte şi-napoi cam de prin anii ’70 până astăzi, călăuziţi de observaţiile lui Claude Karnoouh şi mai apoi de proza lui Ioan Es. Pop. Facem un popas în lumea Filmelor Europene la Bucureşti şi ne pregătim sufleteşte pentru TIFF. La final, preţ de o noapte – asta dacă nu ne oprim pe la Noaptea Muzeelor sau Noaptea Albă a Galeriilor – (con)ducem cel mai nou Mercedes Clasa B la Teatrul Naţional din Craiova.

Dana şi Ion Georgescu au creat împreună Moara de hârtie, un proiect de manufactură unic în ţară. Tandemul Iris şi Felicia Filip funcţionează de 16 şi reprezintă un pionerat privind proiectele muzicale de anvergură, în timp ce Ana Vlad şi Adi Voicu folosesc cinemaul ca mijloc de cunoaştere şi ca formă de a povesti mai departe ce observă şi-i emoţionează. Pe scenă, un actor bun este o provocare pentru regizor. Şi invers. Exact ca în cazul lui Felix Alexa şi al lui Marius Manole. Fraţii Florian sunt autorii de mare succes ai aceluiaşi roman, iar Wagner Arte Frumoase şi Poveşti este un exemplu frumos despre cum antreprenoriatul se îmbină armonios cu arta într-o poveste de familie.

Revista BeWhere! apare în prima joi a lunii. Se tipărește pe hârtie mată, într-un tiraj de 15.000 de exemplare. Se distribuie în București şi în ţară prin rețelele InMedio şi Relay, Hiparion, precum și în librăriile Anthony Frost, Eminescu, Dalles şi grupurile Cărturești, Diverta, Humanitas și Librarium la prețul de 8 lei. Abonamente pe www.bewhere.ro sau prin Zirkon Media la preţul de 35 lei/6 luni; 70 lei/12 luni.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.