Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A 12-a noapte, sau William Shakespeare pe înțelesul celor mici la Teatrul Ion Creangă

0

Dinapoi înainte, de la stânga în jos, pe față și pe dos, piesele lui William Shakespeare pot fi citite cu picioarele în sus, nu trebuie să stai frumos. De mai bine de cinci sute de ani oamenii le citesc și le pun în scenă pentru că, în orice poziție ai sta, poți să descoperi altceva.

În această dimensiune – a unui altceva și altfel jucăuș – se înscrie și „A 12-a noapte”, cea mai recentă producție a Teatrului Ion Creangă, adresată copiilor cu vârsta peste 6 ani.

a-12-a-noapte-_-teatrul-ion-creanga

Versiunea scenică a lui Peter Kerek, care semnează și regia spectacolului, esenţializează textul lui Shakespeare, îl face accesibil, păstrându-i toate dimensiunile. Propunerea îi provoacă pe cei mici și mari deopotrivă să exploreze opera shakespeariană prin joc. Să fie prinselea? Sau de-a v-ați ascunselea? „A 12-a noapte aduce pe scenă farse și deghizări, cu bufoni, calambururi și confuzii. Rând pe rând, personajele renunță la costumul de peste costum și încetează să se mai prefacă.

Premiera oficială este programată pe data de 15 septembrie, ora 18.00 şi va fi găzduită de Teatrul de Comedie – Sala Nouă.

Spectatorii sunt invitaţi să trăiască experienţa unui spectacol-joc, care include în țesătura sa povestea unei deveniri; vorbeşte, dar mai mult glumeşte, despre lucruri serioase. Despre felul în care învățăm să ne acceptăm și să ne iubim, acceptându-i și iubindu-i pe cei din jurul nostru. Despre felul în care începem să ne descoperim pe noi înșine atunci când suntem foarte tineri.

Scenografa Maria Miu a construit un decor sugestiv, de o simplitate expresivă – un spaţiu care poate fi orice, transformat de lumină, de sound-design-ul lui Aurelian Stoleriu, de prezenţa actorilor. Alina Berzunțeanu şi Ani Crețu în rolul Oliviei, Liliana Donici (Viola), Cristian Crețu (Malvolio), Dan Clucinschi (Orsino), Ilinca Atanasiu (Maria), Adela Bengescu (Sebastian), cuplul comic format din Mihai Verbițchi (Sir Toby) şi Alexandru Gheorghiu (Sir Andrew) alături de Alexandrina Halic în rolul Bufonului construiesc o lume stranie, definesc imagini teatrale uluitoare.

 „A 12-a noapte” este un spectacol atipic, o abordare curajoasă, care îi va încânta pe cei mici, iar pe adulți îi va educa despre avantajele de a da în mintea copiilor.

A 12-a noapte

După William Shakespeare

Versiunea scenică şi regia: Peter Kerek

Scenografia: Maria Miu

Asistent scenografie: Diana Sav

Sound Design: Aurelian Stoleriu

Cu: Alina Berzunțeanu / Ani Crețu, Liliana Donici, Cristian Crețu, Dan Clucinschi, Mihai Verbițchi,

Alexandru Gheorghiu, Ilinca Atanasiu, Adela Bengescu, Alexandrina Halic

Spectacol adresat copiilor peste 6 ani

Durata: 1h20min 

Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă (Piața Amzei, nr. 13) și în rețeaua Eventim, online pe www.eventim.ro și la sediul magazinelor partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas.

Mai multe informații despre spectacol și programul reprezentațiilor sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

 …………………………………………………………………………………………………………………………………… 

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură, aflată în subordinea Primăriei Municipiului București. Parteneri: Teatrul de Comedie, Teatrul Excelsior, Casa de Balet, Eventim | Parteneri media: Itsy Bitsy, RFI România, Radio România Cultural, București FM, Radio Clasic, Blitz TV, Agerpres, Șapte Seri, Revista Parents, Business Review, ArtLine.ro, Copilul.ro, IQool, GoKid, 9vremparinti, Clubul bebelușilor, Calendar evenimente, GradiniteBucuresti.ro, Gradinite.com, Calendarul copiilor, MacMacKids, MelcCodobelc, Timpul Cireșelor, Smart Woman.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.