A 12-a ediție Make it Grow – 55 555 de copaci pentru România – va avea loc pe 23 martie 2024

0
  • Pe 23 martie și tu poți contribui la atingerea obiectivului de 55 555 de copaci plantați. 

  • Prin proiectul Make it Grow, JCI București a plantat până acum 22.500 de copaci în Parcul Național Comana.

  • Obiectivul de plantare pentru 23 martie este de 5000 de puieți. 

  • Împreună, putem contribui la un viitor mai bun, mai verde și mai curat.

București,  1 martie 2024 – Pe 23 martie 2024 ne reîntâlnim la ediția cu numărul 12 a proiectului Make it Grow, 55 555 de copaci pentru România!

Ce ne inspiră în organizarea acestui eveniment? Gândul că fiecare pas pe care îl facem, fiecare puiet pe care îl plantăm, ne apropie de un viitor mai bun, mai verde și mai curat. Suntem aici să facem magie. Magia lui împreună, pentru că atunci când oamenii se adună pentru o cauză comună, se întâmplă lucruri uimitoare.

Make it Grow by JCI București vizează reîmpădurirea zonelor de pe lângă București, precum și monitorizarea acestora printr-un program de learning & development pe termen lung. 

Hai și tu alături de noi pe 23 martie să contribui la plantarea celor 55 555 de copaci! Detalii despre înscriere: https://jcibucuresti.ro/make-it-grow-editia-12-2024

Dacă nu poți ajunge la plantare, dar îți dorești să susții cauza 55 555 de copaci pentru România, donează 1 – 3 – 5 – 10 – 50 de copaci (sau câți vrei tu), iar noi îi vom planta pentru tine pe 23 martie. Copacii donați pot fi denumiți cum vrei tu, fiecare puiet va purta o etichetă nominală. Astfel poți face cadouri inedite și inspirate celor dragi! Informații aici: https://bit.ly/donezcopac

Proiectul Make It Grow este un demers de promovare a responsabilităţii faţă de mediul înconjurător prin încurajarea dezvoltării şi utilizării practicilor şi tehnologiilor care nu produc degradări temporare sau ireversibile ale acestuia. Educația ecologică prin implicarea membrilor, a simpatizanților, dar și a altor cetățeni activi din comunitate, în acțiuni ce contribuie la îmbunătățirea mediului înconjurător în care trăim, reprezintă ideea ce stă la baza acestei inițiative. 

În ultimii ani, din cauza încălzirii globale, clima se află într-un amplu proces de schimbare negativă. Vântul și furtunile au o putere distructivă, iar vara temperaturile sunt caniculare. Acest lucru se întâmplă și din cauza insuficienței pădurilor și a poluării ridicate a aerului.

Educația tinerilor pentru a proteja natura și a conștientiza importanța plantării de puieți în vederea creșterii numărului de păduri, spații de vegetație dar și a contribuției la binele planetei, chiar prin acțiuni mici, dar cu impact mare, reprezintă o datorie morală a noastră a tuturor, dar și un pilon motivațional în inițierea acestui proiect, care a avut deja 10 ediții, începând cu 2017.

Make it Grow s-a bucurat de recunoaștere națională și internațională și de numeroase premii: 

Best Local Corporate Social Responsibility Program – 2019, Conferința Europeană JCI (Lyon, Franța), Conferința Națională JCI România (Timișoara);

Best Local Community Impact Program – 

2020 – Conferința Națională JCI România, Târgu Mureș; 

2021 – Conferința Națională JCI România, Cluj – Napoca; 

2022 – Conferința Națională JCI România, Suceava; 

2023 – Conferința Europeană JCI, București; Conferința Națională JCI România, Constanța.

Proiect desfășurat cu sprijinul: Ocolul Silvic Comana, Parcul Național Comana.

Despre JCI București

JCI Bucureşti este prima organizaţie locală JCI înfiinţată la sfârşitul anului 2002 în România. De-a lungul timpului, membrii JCI Bucureşti au contribuit activ la înfiinţarea majorităţii organizaţiilor locale ale JCI în România. JCI îşi propune să formeze cea mai importantă comunitate de tineri lideri, întreprinzători şi manageri din România, să promoveze spiritul antreprenorial în rândul tinerilor şi să influenţeze pozitiv politicile publice. Detalii și pe www.jcibucuresti.ro.

Despre JCI România

Junior Chamber Internațional România a fost întemeiată în 2003-2004 și numără în prezent 11 organizații locale. Cu peste 250 de membri activi la nivel național, organizația are ca scop implicarea tinerilor activi cu vârste cuprinse între 18 – 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv în comunități. JCI România este membră cu drepturi depline a organizației Junior Chamber Internațional. Detalii și pe www.jciromania.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.