Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„90 DE ANI DE RADIOFOLCLOR” – concert aniversar la Sala Radio!

0

Sub semnul aniversar al celor 90 de ani sărbătoriți de Radio România în data de 1 noiembrie, 90 de ani de la prima emisie a radioului public în 1928, Orchestra de Muzică Populară Radio – unul dintre cele 6 ansambluri muzicale ale instituției – prezintă concertul intitulat „90 DE ANI DE RADIOFOLCLOR”. Evenimentul se va desfășura duminică, 4 noiembrie (17.00), la Sala Radio, sub bagheta dirijorului ADRIAN GRIGORAȘ.

Orchestra de Muzică Populară Radio a fost creată la 1 decembrie 1949, pentru a susține și a promova folclorul românesc de calitate. Formaţia alcătuită iniţial dintr-un număr de 12 membri, selectaţi dintre cei mai valoroşi instrumentişti din întreaga ţară, a ajuns în prezent la 17 membri, având posibilitatea să abordeze un repertoriu foarte larg. Numeroasele înregistrări, realizate de Orchestra de Muzică Populară Radio în toţi aceşti ani, reprezintă o dovadă a cunoaşterii aprofundate a folclorului în marea sa varietate, respectând puritatea stilului local.

Printre protagoniştii concertului din 4 noiembrie se numără interpreţi renumiţi ai scenei folclorice alături de tinere talente descoperite şi lansate de Radio România de-a lungul anilor. Publicul spectator va avea bucuria reîntâlnirii cu Ştefania Rareş, Tiberiu Ceia, Domnica Trop, Florica Bradu, Dumitru Zamfira, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Alexandru Pugna, Gheorghiţa Nicolae, Anghelina Timiş Lungu, Claudia Torop, Maria Butilă, Constantin Bahrin, Maria Băndoiu, Alexandru Brădăţan, Georgiana Mănăilă, Florin Pârlan, Narcisa Băleanu, Bogdan Firu, Ansamblul Burnasul – Alexandria etc.

 

Evenimentul va fi prezentat de actriţa Miruna Ionescu.

            Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

            Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.