Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Piesă de teatru despre fenomenul de emigrație și exploatarea ființelor umane

0

Spectacolul Dragonul de Aur de dramaturgul german contemporan Roland Schimmelpfennig are loc la Teatrul Mignon sâmbătă, 26 aprilie.

dragon
Tratând teme de larg interes precum fenomenul de emigrație, exploatarea ființelor umane și incapacitatea de comunicare între persoane apropiate, atât textul, dar și punerea în scenă a Ioanei Petre are o prospețime și o originalitate binevenite în oferta de spectacole din București.

Roland Schimmelpfennig este regizor de teatru și un prolific dramaturg foarte bine cunoscut în Europa. Este renumit pentru puterea de a crea texte caleidoscopice, aproape cinematografice, pline de fantezie, dar și naturalism. Dragonul de Aur este singura piesă tradusă a sa în România. Acest spectacol este susținut în totalitate de o echipă de tineri artisti. Ioana Petre, regizoarea acestui spectacol, este cunoscută de asemenea și pentru piesa de la Laboratorul de Noapte din cadrul Teatrului Bulandra „Dumnezeu Iubește” de Zlata Demina, iar unul din actori, Alin State este cunoscut pentru rolul din filmul „Roker”

Astfel, cinci actori joacă în mod inedit 18 personaje, toate aflate în aceeași clădire de locuințe, și în care, la parter se află restaurantul Thai-Chinezo-Vietnamez „Dragonul de Aur”. Mici drame și tragedii zilnice sunt transformate cu umor într-un carusel de întâmplări cu multe răsturnări de situație.

Spectacolul a primit cu ocazia Galei Absolvenților 2012 UNATC, Marele Premiu.

detalii spectacol
Dragonul de Aur
de: Roland Schimmelpfennig
regia: Ioana Petre
decor: Vlad Turturica
coregrafia: Mihaela Culda
lumini: Iacomita Andi
cu: Laura Alexandra Voicu
Oana Popescu
Alin State
Neagoe Robert
Razvan Ropotan
afis: Imagine People

Pret: 30 ron
Teatrul Mignon se afla in apropierea statiei de Metrou Universitate din Bucuresti pe str. Hristo Botev nr.1 (Piata Rosetti)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.