Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

800 de oameni prezenți la Concertul Extraordinar de Paști al Corului Madrigal

0

Sala Mare a Ateneului Român a fost neîncăpătoare aseară, la tradiționalul Concert de Paști al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” dirijat de Anna Ungureanu. Concertul s-a desfășurat cu casa închisă, însă emoția pe care au simțit-o cei 800 de spectatori prezenți la Ateneu va putea fi trăită și de publicul de acasă în Noaptea de Înviere, concertul urmând să fie difuzat integral de postul Europa FM, de la ora 22:00 și de canalul televiziune Digi 24, de la ora 2:00.

Sensibilitatea evenimentului prin care Corul Madrigal a celebrat venirea Sărbătorilor Pascale a fost desăvârșită printr-un repertoriu vibrant și evlavios, selectat cu atenție de Anna Ungureanu, dirijorul principal al celebrului ansamblu coral, discipolul maestrului Marin Constantin. Acesta a cuprins, în prima parte, lucrări din repertoriul universal, din Renaștere până în contemporaneitate, în timp ce a doua parte a fost alcătuită exclusiv din lucrări muzicale românești. Selecția de cântece corale alcătuită de Anna Ungureanu a adus bucurie și a umplut de emoție sufletele spectatorilor, car au aplaudat minute în șir la finalul concertului.

În sală s-au aflat și compozitorii Grigore Cudalbu și Constantin Arvinte, ale căror lucrări muzicale au răsunat în Sala Ateneului în interepretarea maiestuoasă a Corului Madrigal. De asemenea, la concert au participat și Excelența Sa, doamna Michèle Ramis, Ambasadorul Republicii Franceze în România, Excelența Sa, domnul Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România, doamna Angela Cristea, Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România și Prof. Dr. Ion Dragomir, consilier patriarhal la Patriarhia Română.

„Am avut șansa de a asista în seara aceasta la concertul de Paște al Corului Madrigal, a fost o experiență înălțătore pentru că timp de două ore am avut senzația că zburăm mulțumită talentului și excelenței coriștilor și a soliștilor. Nu este pentru prima dată când ascult Corul Madrigal, i-am mai întâlnit și în cadrul Festivalului Enescu. De altfel, pe 27 noiembrie vor fi prezenți la deschiderea sezonului franco-român, la Église des Invalides din Paris, unde vor interpreta Requiem-ul lui Fauré”, a spus Michèle Ramis, Ambasadorul Republicii Franceze în România.

Pe 30 aprilie, la Ateneul Român, Corul Madrigal a interpretat în avanpremieră întregul repertoriu al extraordinarului Concert de Paști în fața a peste 200 de copii și tineri care fac parte din Programul Național Cantus Mundi, oferindu-le ocazia de a își asculta mentorii într-un cadru deosebit.

„Sala arhiplină a Ateneului Român a vibrat cu emoție la concertul extraordinar de Paști al Corului Madrigal. A fost o realitate pe care foarte puțini reușim să o trăim și pe care anul acesta o transmitem și pe calea undelor, prin Europa FM, precum și pe canalul Digi 24, în Noaptea de Înviere. A fost o emoție specială pe care am împărtășit-o doar cu cei 800 de oameni care s-au aflat în sală, desigur ar fi fost foarte mulți cei care ar fi dorit să vină, însă biletele s-au epuizat foarte repede. A fost o stare deosebită datorită repertoriului ales de Anna Ungureanu, iar spiritul a ceea ce înseamnă venirea Sărbătorilor Pascale a fost la el acasă”, a spus Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4500 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.

Mulțumim partenerilor media Europa FM și Digi 24.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.