Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

8 zile de dans destept si cu umor. Sezonul de dans contemporan CNDB

0

Maratonul artistic al săptămânii se numește Sezonul de dans contemporan CNDB, București în mișcare, 2017. Evenimentul este organizat de Centrul Național al Dansului București (CNDB), a început duminică, 29 octombrie, și are loc până duminică, 5 noiembrie, inclusiv.

Sunt opt zile de dans deștept, cu spectacole programate la sala Stere Popescu din Bulevardul Mărășești nr.80-82, acțiuni performative continue la adresa din strada Cristian Popișteanu nr.1, și două dezbateri publice cu intrare liberă, găzduite de CNDB și, respectiv, de Institutul Francez. Astfel, dezbaterea Despre L1 Association și L1danceFest, cu Márta Ladjánszki este programată pe 2 noiembrie, orele 14.00 – 16.00, la Institutul Francez Bucureşti, Bulevardul Dacia nr. 77, iar DanceCloud: Mapping național. Conectare între artiști și medii va avea loc pe 3 noiembrie, orele 17.00 – 19.00, la CNDB, Bulevardul Mărăseşti nr. 80 – 82.

Este o ocazie unică în acest an, diferită de celelalte evenimente culturale majore care îi precedă și urmează sezonului nostru și un prilej pentru public de a experimenta împreună cu artiștii”, spune Vava Ștefănescu, coregrafă și manager al CNDB. „Am reunit cele mai noi creații de dans contemporan românesc, producţii şi coproducţii CNDB realizate, în ultimii doi ani, de artiștii reprezentativi: Mihaela Dancs, Andreea David, Cristian Nanculescu, Andreea Novac, Farid Fairuz, Simona Deaconescu, Alexandra Pirici, Paul Dunca, Ioana Marchidan, Gabriela și Cristian Fierbinţeanu. Unii dintre ei sunt, probabil, mai bine cunoscuți sau mai prezenți peste hotare decât în România. Este cazul Alexandrei Pirici, invitată în bienalele de la Veneția, Berlin, Tate Modern din Londra și Skulptur Projekte Münster. Alexandra este greu de prins și de programat, așa că prezența ei în evenimentul nostru ne-a bucurat mult”, adaugă Vava Ștefănescu.

Invitatul special al sezonului este spectacolul francez Tordre – Torsiune de Rachid Ouramdane, programat joi 2 noiembrie, ora 20:00, la Teatrul Național București, Sala Studio, cu prilejul programului FranceDanse Orient-Express 2017 – România organizat de Institutul Francez cu sprijinul Teatroskop.

Sezonul de dans contemporan CNDB București în mișcare, 2017 este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

Parteneri media ai CNDB: AGERPRES, Radio România Cultural, Liternet, Observatorul Cultural, Scena.ro, Dilema Veche, Revista Arta, Revista Arte și Meserii, Revista CARIERE, Revista Atelierul, Veioza Arte, Feeder.ro, Șapte Seri, Orașulm.eu, Onlinegallery, Zelist, B-Critic, Bucharest City App, Graphic Front, Umblat.ro, TANĂNANA 

cndb.ro

https://www.facebook.com/CentrulNationalalDansuluiBucuresti/

Program http://www.cndb.ro/evenimente/sezonul-de-dans-2017

Bilete online pe kompostor.ro și la intrarea în sală, în limita locurilor disponibile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.