Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

8 fundații comunitare pregătesc o seară de lucru peste program pentru profesioniști voluntari

0

„8 hours overtime for a good cause” este un eveniment internațional în care profesioniști din diverse domenii rezolvă probleme ale organizațiilor non-profit, într-o seară de lucru peste program.

În acest an, evenimentul este organizat concomitent de fundațiile comunitare din opt orașe din țară: Bacău, Brașov, București, Cluj, Iași, Ploiești, Covasna și Sibiu. Cele 8 fundații comunitare lansează un apel de proiecte pentru organizațiile non-profit care au nevoie de voluntari locali, profesioniști din diferite domenii. Apelul național de proiecte are loc în perioada 22 ianuarie – 6 februarie. Selecția organizațiilor va fi făcută de jurii independente din fiecare din cele 8 orașe, iar organizațiile câștigătoare vor fi anunțate până la finele lunii  februarie. Evenimentul, aflat la a doua ediție în România, are loc pe 27 martie, după 7 seara.

ilustratie

„8 hours overtime for a good cause” este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care necesită consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor și ceea ce au mai de valoare – experiența profesională. Echipele de voluntari pot fi specialiști în  marketing, comunicare, vânzări, juridic, IT sau management.

Cele 8 fundații comunitare din țară care participă la acest eveniment național sunt:

  • Fundația Comunitară București, va selecta între 5 și 7 proiecte (www.bucuresti.8-i.ro);

  • Fundația Comunitară Bacău va selecta între 3 și 5 proiecte (www.bacau.8-i.ro);

  • Fundația Comunitară Brașov va selecta între 3 și 5 proiecte (www.brasov.8-i.ro);

  • Fundația Comunitară Cluj va selecta între 3 și 5 proiecte (www.cluj.8-i.ro);

  • Fundația Comunitară Iași va selecta între 3 și 5 proiecte (www.iasi.8-i.ro);

  • Fundația Comunitară Ploiești va selecta între 3 și 5 proiecte (www.ploiesti.8-i.ro);

  • Fundația Comunitară Sibiu va selecta între 3 și 5 proiecte (www.sibiu.8-i.ro);

  • Fundația Comunitară Covasna va selecta între 3 și 5 proiecte (www.covasna.8-i.ro).

În 2014, evenimentul s-a desfășurat simultan în 16 orașe din lume. În București, evenimentul  a adunat 9 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam.

Evenimentul este organizat la București în parteneriat cu Asociația Envision și People for Sport. Pentru mai multe informații despre 8 hours overtime for a good cause: http://bucuresti.8-i.ro

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați: www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.