6,5 milioane euro pentru piste de biciclete in Bucuresti!

5

6,5 milioane euro, bani pentru pistele de biciclete în Bucureşti! Este o veste extraordinara! Eforturile de lobby depuse pentru biciclete în Bucureşti par să îşi arate rezultatele! Bravo!  În plus, este permisă staţionarea pe iarbă în zonele de odihnă în parcuri!

„Consilierii municipali ai Bucureştiului i-au aprobat ieri primarului Sorin Oprescu o investiţie de 6,5 milioane euro în piste pentru biciclişti. Acestea vor fi realizate în continuarea celor vechi, pe o suprafaţă de 22.500 de metri pătraţi, vor fi presărate cu 51 de automate de dirijare a circulaţiei, 15 semafoare pentru pietoni, biciclişti şi vehicule şi 6 camere de detecţie. Finanţarea investiţiei se va asigura de la bugetul Capitalei, iar timpul de execuţie este de un an.

Tot ieri, bucureştenii şi-au căpătat dreptul de a sta pe iarbă. „Este permisă staţionarea pe iarbă în zonele de odihnă şi recreere indicate pe planurile existente la punctele de informare la intrările în parcuri, grădini sau în cele semnalizate cu indicatoare”, se arată în hotărârea consilierilor municipali. De asemenea, este permisă intrarea în parcuri cu biciclete, tricicluri – pe traseele special amenajate şi semnalizate în acest sens. În plus, „este permisă intrarea persoanelor care se deplasează pe patine sau dispozitive cu role pe aleile parcurilor, grădinilor şi alte categorii de spaţii verzi”.

Citeşte articolul complet în Gandul.

(foto Florin Ghinda, parcul Herastrau, Bucuresti, mai 2009)

LATER EDIT: aceste piste de biciclete să fie oare  „ofertă electorală” ?

parcuri

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

5 comentarii

  1. Pingback: 6,5 milioane euro pentru pistele de biciclete! | Lume Buna

  2. Pingback: 70 km de piste pentru biciclisti in Bucuresti. Afla care sunt strazile! - RomaniaPozitiva

  3. Pingback: Ciclopromenada nocturnă 3 - RomaniaPozitiva

Comentează