Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

#5Rusia – file din natură

0

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are plăcerea de a vă anunța vineri, 11 iunie 2021, deschiderea expoziției temporare de fotografie #5Rusia – file din natură, organizată în colaborare cu Societatea Geografică Rusă (Russian Geographical Society), Centrul Rus de Ştiință şi Cultură – Российский центр культуры в Румынии din România și Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии.

Un număr de 81 de fotografii de o frumusețe tulburătoare, nominalizate sau câștigătoare ale concursului „Cea mai frumoasă țară” – un proiect al Societății Geografice Ruse, dezvăluie biodiversitatea țării cu cea mai mare suprafață de pe glob. Aflată la a cincea ediție, „#5Rusia – file din natură” găzduiește, pe lângă lucrările realizate de cei mai buni fotografi amatori sau profesioniști ai Rusiei, și trei secțiuni ale fotografiilor realizate de copii: „Lumea animalelor”, „Lumea macro” precum și „Peisaj”.

În lumea privită prin ochii copiilor, fotografiile reflectă fie emoția din versurile poetului Lermontov, transpusă în imaginea unei furtuni în Insula Iturup, sau culorile unui peisaj de toamnă din Satul Duplevo, regiunea Moscova, ori fiorul de teamă în fața unei lupte de zimbri surprinsă în regiunea Kaluga Vladivostok.

Cei care ne vor trece pragul în această perioadă vor avea ocazia să admire o panoramă a naturii Rusiei, din miezul iernii până în inima zorilor de primăvară. De la „Lumea subacvatică”, secțiunea care surprinde viața locuitorilor subacvatici, fie ei prădători periculoși ori moluște inofensive, până la „Aceste animale amuzante”, fotografiile reflectă momente unice din viața animalelor sălbatice surprinse în habitatul lor natural.

Deschiderea expoziției va fi transmisă online pe pagina de Facebook (www.facebook.com/muzeulantipa) a muzeului vineri, 11 iunie de la ora 12, și va avea loc în prezența domnului dr. Luis Ovidiu Popa – director general al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, precum și a mai multor oficialități de la Ambasada Federației Ruse la București și de la Centrul Rus de Știință și Cultură din România.

#5Rusia – file din natură” va face parte din circuitul de vizitare al muzeului până pe data de 15 august 2021.

Vă așteptăm cu drag să ne vizitați!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.