550 de ani. La multi ani Bucuresti!

0

550 de ani de atestare documentară a oraşului Bucureşti

LATER EDIT 18 SEPTEMBRIE 2009

PROGRAMUL EVENIMENTELOR DE LA ZILELE BUCUREşTIULUI 2009 ESTE DISPONIBIL AICI

Comunicat de presă: Muzeul Naţional Cotroceni
(via observatorcultural.ro)

Cu prilejul împlinirii a 550 de ani de atestare documentară a oraşului Bucureşti (20 septembrie 1459), a 350 de ani de cînd Bucureştiul a devenit capitala Ţării Româneşti (1659) şi a celei de-a XVII-a ediţii a ”Zilei Europene a Patrimoniului” (19 septembrie 2009), a cărei temă este în acest an ”Accesul către monumentele istorice”, Administraţia Prezidenţială şi Muzeul Naţional Cotroceni organizează în perioada 12-20 septembrie 2009, o  serie de evenimente culturale reunite sub genericul ”Din Bucureştiul de altădată…muzică, teatru, imagini, costume…”.

De-a lungul a şapte zile, publicul bucureştean este invitat în grădina Palatului Cotroceni, pentru a urmări un program divers, constînd în concerte, expoziţie în aer liber,  spectacole de teatru,  personaje în costume de epocă, după cum urmează:
 
Sîmbătă, 12 septembrie, orele 19.30
Concert ”Invitaţie la vals”, susţinut de Teatrul Naţional de Operetă ”Ion Dacian”.
Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă ”Ion Dacian”.
 
Duminică, 13 septembrie, orele 12.00
”Rendez-vous la Cotroceni” – muzica şi atmosfera Bucureştiului de altădată cu Silviu Biriş, actor al Teatrului Naţional ”Ion Luca Caragiale” şi invitaţii săi.
 
Miercuri, 16 septembrie, orele 19.00
Concert de chitară clasică şi flaut, susţinut de Ion Bogdan Ştefănescu şi Costin Soare.
Prezentator: Tiberiu Păun – actor
 
Joi, 17 septembrie, orele 19.00
Recital pian-voce Paula Seling
Prezentator: Tiberiu Păun – actor
 
Vineri, 18 septembrie, orele 19.00
 Recital pian-voce Liana Lungu
 Prezentator: Tiberiu Păun – actor
 
 Sîmbătă, 19 septembrie, Ziua Europeană a Patrimoniului
 orele 11.00-18.00 – ”Început de veac la Cotroceni”, expoziţie cu vînzare în grădina palatului, realizată în parteneriat cu Asociaţia ”Ospeţia din România”, Arhiva şi biblioteca Ion C. Rogojanu, Muzeul Naţional Tehnic ”Prof. Ing. Dimitrie Leonida”, Muzeul Naţional Filatelic, ARCUB-Primăria Municipiului Bucureşti, Elite Art Club UNESCO, Clubul Vehiculelor de Epocă.
Expoziţia reconstituie atmosfera de început de secol în Bucureşti şi la Palatul Cotroceni, până la izbucnirea primului război mondial (1900-1914). În cadrul acesteia, vor putea fi admirate automobile de epocă (Olds Patent – 1888, Ford – 1912), velociped 1900, aparate de fotografiat de epocă, imagini reprezentînd Palatul Cotroceni, familia regală şi princiară, monumente şi clădiri din Bucureşti, machete de emisiuni filatelice reprezentînd de asemenea monumente şi clădiri din Bucureşti.
 Atmosfera de epocă va fi completată de cărţi poştale cu familia regală, cărţi şi albume de călătorie, cărţi purtînd semnături ale unor personalităţi române şi străine, cărţi vechi de bucate, meniuri, partituri muzicale, obiecte de artă decorativă, picturi, gravuri, piese de mobilier de mici dimensiuni, obiecte meşteşugăreşti, costume populare aduse de anticari, dar şi de personaje în costume de epocă.
 
Orele 15.00-16.00 – Spectacol de teatru ”D´ale lui Nenea Iancu”, susţinut de trupa As (studenţi la Facultatea de teatru din Bucureşti)
 
orele 19.00 – ”Bonsoir Mon Cher” – spectacol de teatru cu Silviu Biriş şi invitaţii săi;
Recital de operă susţinut de Theodor Ilincăi – tenor, Tina Munteanu – soprană, Mihaela Vîlcea – pian.
Prezentator: Silviu Biriş
 
Duminică, 20 septembrie – 550 de ani de atestare documentară a oraşului Bucureşti (20 septembrie 1459)
 
orele 11.00-18.00 – ”Început de veac la Cotroceni”, expoziţie cu vînzare în grădina palatului;
 
orele 11.30 – 13.00 – Reconstituirea momentului schimbării gărzii la Palatul Cotroceni,  moment susţinut de Regimentul 6 Dorobanţi ”Mihai Viteazul”, coordonat de dr. Adrian Silvan Ionescu;
 
orele 15.00-16.00 – Spectacol de teatru ”D´ale lui Nenea Iancu”, susţinut de trupa As
 
orele 18.30 – Recital Florin Niculescu şi invitaţii săi
 
Prin aceste manifestări, Muzeul Naţional Cotroceni doreşte să readucă în memoria publicului parfumul unor timpuri demult apuse, o lume gălăgioasă şi colorată în soarele de acum un veac, dintr-un oraş cu o poveste fără sfîrşit – Bucureşti.”

(foto Florin Ghinda, Bucuresti 2008)

bucuresti

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.