Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

500 pacienti fara venituri au beneficiat de servicii medicale gratuite cu sprijinul Fundatiei Orange in Policlinica Sociala Baba Novac

0

500 pacienți fără venituri și asigurări au beneficiat de consultații stomatologice, oftalmologice și tratament pentru bolnavii de hepatită prin proiectul “Împreună oferim sănătate”
Dna Dinu (beneficiar proiect), Ligia Tautu (angajat Orange), Vlad Romane...

9 februarie a.c. –  500 de pacienți înscriși la Policlinica Socială Baba Novac au fost beneficiarii a 1.536 de consultații gratuite în cadrul proiectului “Împreună oferim sănătate”. Astfel, 385 de persoane au beneficiat de tratament stomatologic, 110 pacienți au accesat consultații oftalmologice și au primit 140 de perechi de ochelari, iar 10 analize specifice au fost efectuate pentru pacienții cu Hepatita B și C. Proiectul a fost derulat în perioada mai-decembrie 2016 de către Fundația Policlinici Sociale Regina Maria, cu sprijinul Fundației Orange, al echipei medicale din policlinică și a 7 medici stomatologi voluntari. Valoarea totală proiectului a fost de 46.200 lei, din care co-finanțarea din partea Fundației Orange a fost de 32.000 lei.

Coordonat de Ligia Tătucu, angajat Orange România, proiectul a primit finanţare în cadrul ediţiei din 2016 a concursului Susţine un ONG! organizat de Fundaţia Orange ce a oferit fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţi ai Orange România. Proiectul “Împreună oferim sănătate” răspunde nevoilor medicale ale pacienților fără venituri și asigurări medicale din București. Policlinica Socială Baba Novac este singura care oferă consultații medicale gratuite și tratamente acestei categorii de persoane, putând astfel să își îmbunătățească șansele la reintegrare socială și o viață demnă.

“Prin acest proiect am continuat activitățile din cadrul policlinicii sociale. Consultațiile de stomatologie, sunt, după consultațiile de medicină generală, cele mai necesare servicii medicale. În ultimii ani, numărul pacienților pe această specialitate au crescut semnificativ. Acest lucru se datorează faptului că cei mai mulți dintre ei suferă o perioadă indelungată de carențe alimentare și ajung să aibă dantura extrem de afectată. Sprijinul Fundației Orange ne încurajează să oferim sănătate persoanelor care altfel nu ar putea accesa serviciile medicale și nu ar avea șansa la o viață decentă”, a declarat Cristiana Mateoiu, directorul executiv al Fundației Policlinicii Sociale Regina Maria.

“Proiectul a fost impresionant din toate punctele de vedere, de la munca depusă de personalul policlinicii, doctorii care lucrează voluntar în afara orelor de program, la pacienţii ale căror poveşti de viaţă sunt cutremurătoare. Mă bucur ca am avut şansa să învăţ şi să mă implic în mod direct în acţiuni de filantropie” a declarat Ligia Tătucu, angajat Orange, coordonator al proiectului câştigător în cadrul “Susţine un ONG!”

Prima Policlinică Socială deschisă în cadrul Fundaţiei, Policlinica Socială Baba Novac, oferă de cinci ani mii de consultaţii medicale persoanelor fără venituri cuprinzând o gamă largă de specialităţi medicale printre care medicină generală, stomatologie, cardiologie, ORL, pneumologie, dermatologie, oftalomologie, ginecologie, diabet şi boli de nutriţie, imagistică medicală şi investigaţii de laborator, fiind prima de acest gen din ţară.  La sfârșitul anului 2016 erau înscrişi 2000 pacienţi, efectuându-se peste 5640 consultaţii de medicină generală, 2622 consultaţii stomatologice, 1791 consultații medicină internă, 296 de consultaţii de Ginecologie, 241 consultaţii de psihologie etc Aceste rezultate au fost posibile  prin implicarea a 27 de cadre medicale voluntare, alături de directorul medical al Policlinicii şi al celor două asistente medicale.

“Susţine un ONG!” este un concurs destinat angajaţilor Orange România care doresc să se implice voluntar într-o cauză socială alături de o organizație nonprofit și să implementeze proiecte din domenii precum sănătate, educație, incluziune socială sau integrare socio-profesională. Proiectul Fundației Orange încurajează implicarea directă a angajaților Orange în activități în folosul comunității.

Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală care oferă, de peste 5 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite în cadrul Policlinicii Sociale din Baba Novac unui număr de peste 1750 de persoane înregistrate fără venituri şi asigurări medicale. Această policlinică este prima policlinică de acest fel din ţară.  În 2015, a fost lansată cea de-a doua Policlinică Socială, în zona Sala Palatului, care se adresează persoanelor cu venituri mici și foarte mici. Mai multe detalii puteți găsi pe www.fundatiapoliclinicisocialereginamaria.ro.

Fundația Orange se implică în comunitate prin realizarea unor proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor cu dizabilități. Ȋmpreună cu instituții și organizații non-guvernamentale specializate, dezvoltăm proiecte de educație, cultură, sănătate și integrare socială în sprijinul acestor persoane. Mai multe detalii puteți găsi pe http://www.fundatiaorange.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.