“50 de săptămani în bucătăriile lumii”: Rață Peking

0

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. În aprilie, Restaurantul partener al proiectului a fost Nan Jing.

Rețeta chinezească a fost oferită și preparată de Restaurantul Nan Jing și poate fi degustată la Petrecerea Chinezească ce va avea loc pe 15 mai 2014, de la ora 19.00, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, București.

rata Peking web

Ingrediente:

  • 1 raţă
  • Glucoză
  • Foi de aluat din făină Arpis sau din făină de orez
  • Castravete verde
  • Ceapă
  • Sos Peking

Mod de preparare

Raţa curăţată se suspendă în cârlige de inox la curent de aer câteva minute.

Se suflă aer sub presiune subcutanată pentru a se desprinde pielea şi grăsimea de carne.

Se lasă  la scurs şi la zvântat, la frigider, timp de 6 ore. Se unge cu glucoză şi se usucă din nou la jet de aer, între 2 şi 3 ore.

După acest interval de timp, se suspendă în cârligele de inox şi pune în cuptorul încălzit la 200 de grade, timp de 45 de minute, pentru a se elimina surplusul de grăsime.

Raţa este suficient gătită în momentul în care capătă o culoare burn închis.

Ceapa se taie julien, iar castraveţii se feliază subţire.

Mod de servire

În cadrul Restaurantului Nan Jing, situat în incinta Hotelului Minerva, operaţiunea de tranşare a raţei gătite, în felii subţiri, are loc la masă, în faţa clientului.

Foiile de aluat se ung cu sosul Peking, peste care se adaugă câteva făşii de ceapă, castavete şi câteva felii de carne de raţă, iar la sfârşit se rulează.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Restaurantul Gazdă

În aprilie, programul de educație culinară a fsot sprijinit de restaurantul chinezesc Nan Jing.

În 1980, în urma unei vizite a lui Nicolae Ceaușescu în China a fost inaugurat restaurantul Nan Jing, primul restaurant chinezesc în România. Cei patru bucătari chinezi special trimiși din China, la solicitarea expresă a lui Nicolae Ceaușescu, pentru a deschide Restaurantul Nan Jing, au instruit prima generațtie de bucătari români specializați în bucatele care încă sunt pregătite și servite în restaurantul Nan Jing.

Pana în 1996, restaurantul Nan Jing a fost unicul restaurant chinezesc atât din Bucuresti, cât și din întreaga tară.

Unii dintre ospătarii și bucătarii care în 1980 erau tineri angajați ai acestui local de elită încă lucrează în restaurant. Condusi de Yong, șeful chinez, personalul restaurantului este la dispoziția clienților pentru a transforma fiecare vizită în momente plăcute de relaxare.

Nan Jing, primul restaurant chinezesc din Romania, este în topul preferințelor bucureștenilor încă din 1980 și a primit, de-a lungul timpului, numeroase aprecieri și recomandări pentru preparatele și servirea de calitate. Cu reputația unui local de elită, Nan Jing este vizitat în mod frecvent de numeroase personalități.

Despre program

Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis.

Programul este derulat în perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 76 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu/wp sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează