50 de săptămani în bucătăriile lumii: Pollo en mole

0

Pollo en mole (Pui în sos mole)

Reteta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și Restaurantul El Torito.

Reteta mexicană a fost oferită și preparată de Restaurantul El Torito și poate fi degustată zilnic, în cadrul restaurantului din Str. Iancu Căpitanu nr.30, sector 2, București.

 Pollo en mole

Ingrediente:

-1 piept de pui

-seminte de susan

-ceapa rosie

-orez mexican

-ulei Arpis (pentru sosul Mole)

-coriandru (facultativ)

Mod de preparare

Pieptul de pui se pune la fiert într-un vas în care s-au adăugat câteva legume pentru gust.

Separat, într-un vas se pune la încălzit sosul mole (este un sos dulce-picant cu ciocolată și chipotle care se găsește de cumpărat gata preparat sau poate fi pregătit acasă dar este destul de dificil).

Cand sosul incepe să își schimbe culoarea spre un maroniu ciocolată cu lapte, se adaugă pieptul de pui curățat de piele. Puiul se inundă cu sosul cald ajutându-vă de o lingură pâna ce puiul este ”pătruns”.

Puiul se scoate cu mare atenție din sos și se montează pe o farfurie, se presară semințe de susan, coriandru și rondele de ceapă roșie. Se servește cu orez mexican.

Secretul Bucatarului

Nu gatiti prea mult carnea de pui, deoarece trebuie sa ramana compacta.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Restaurantul Gazdă

În martie, programul de educație culinară este sprijinit de restaurantul mexican El Torito.

El Torito este un restaurant mexican inconfundabil, liniile rustice și elementele de design foarte colorate, îți transmit un sentiment de legătură între civilizație și natură.

Pereții sunt o explozie de culori calde și vesele, decorați cu tablourile de un optimism pitoresc al faimosului pictor mexican, Diego Rivera și lămpi în formă de soare.

Toate aceste elemete, la care se adauga sombreros, ritmurile incitante a muzicii mexicane si mirosul devastator de delicios al mancarurilor, fac din restaurantul El Torito un loc perfect pentru o iesire cu prietenii sau colegii de birou la un shot de tequila.

Meniul restaurantului este un adevarat carnaval de culori, arome, gusturi și texturi. Fiesta gastronomică poate începe cu un platou de nachos cu salsa și guacamole pentru a intra în spiritul petrecerii, urmată de o varietate de burritos, taquitos, fajitas, tacos și griluri mexicane.

 

Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis.

Programul va fi derulat în perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 75 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu/wp sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

 

Facebook

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează