Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

50 de oameni lucrează 8 ore peste program pentru o cauză bună

0

Fundația Comunitară București și un grup de voluntari organizează, pentru prima dată la București, „8 hours overtime for a good cause”, o seară de lucru peste program pentru profesioniști din diverse domenii. Pe 28 martie, între 7 seara și 3 dimineața, nouă echipe de voluntari specializați în marketing, comunicare, vânzari, resurse umane sau management rezolvă nouă teme punctuale propuse de organizații non-profit din București. Evenimentul, care are loc simultan în 16 orașe din lume, este găzduit de Școala Americană București și este sprijinit de Deloitte, Dacris și Eyes-Open.

SIGLA fundatia ccomunitara bucuresti 2014

Suntem de părere că niciodată nu poți fi prea generos. Doar că, în loc să cerem bani pentru cauzele pe care le susținem, am cerut profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională. Împărțiți pe echipe, ei vor dezvolta planuri de marketing și de comunicare, vor schița concepte de spot sau campanii online, de PR sau de promovare.

Gazda evenimentului este Cosmin Alexandru. De asemenea, el coordonează o echipă de facilitatori care lucrează direct cu voluntarii și proiectele, pe tot parcursul serii.

Temele selectate să primească munca voluntară a profesioniștilor vin de la Decât o Revistă (campanie de abonamente în companii), CeRe (film de prezentare), Școala de valori (campanie de promovare a unei tabere de vară pentru adolescente), CROS (campanie de strângere de fonduri pentru burse la Universitatea Alternativă), PACT (campanie de comunicare pentru bloggeri), Fundația Comunitară București (campanie business to business pentru platformă de voluntariat corporate), Asociația Prietenia (plan de marketing pentru o întreprindere socială), ZBURD – Adoptă un liceu (campanie de marketing online pentru filmul documentar „Ba se poate!”), Merci Charity Boutique (plan de promovare a întreprinderii sociale).

Pe lângă recunoștința organizațiilor pe care le sprijină, echipele de voluntari au parte de mâncare bună de la Băcănia Veche și divertisment coordonat de Incubator 107.

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam. În 2014, el are loc simultan în 16 orașe, printre care București, Brașov, Amsterdam, Berlin, Rio de Janeiro, New York și Cairo.

Pentru mai multe informații despre 8 hours overtime for a good cause: http://www.8-i.org/

La București, echipa de voluntari este coordonată de Daniel Mereuță și îi include pe Alina Kasprovschi, Maria Duduman, Gabriel Solomon și Stanislav Georgiev.

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară.

Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.