Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

5 Licee 5 Muzee

0

Marti, 15 februarie 2011, ora 10:00, in Sala de Festivitati a Colegiului National “Mihai Eminescu” Bucuresti se va da startul celei de a patra editii a Proiectului “5 Licee 5 Muzee”. Proiectul se inscrie in cadrul “Anului International al Tineretului” avand ca partener Centrul de Informare ONU pentru Romania, pe langa Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si ECDL ROMANIA.

Proiectul „5Licee 5Muzee” este un program educational dedicat elevilor de liceu , prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. ECDL ROMANIA impreuna cu Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si Centrul de Informare ONU pentru Romania va invita la conferinta de deschidere a celei de a patra editii.

Proiectul „5Licee 5Muzee” si-a propus declansarea unei „epidemii sociale” de vizitare a muzeelor in randul tinerilor, sub forma unui concurs intre 5 licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, dar si a profesorilor si astfel organizatorii impreuna cu muzeele implicate au fost incurajati sa continue programul. Succesul proiectului „5 Licee 5 Muzee” a facut ca editia a IV-a sa se desfasoare in cadrul Anului International al Tineretului.

Conferinta de lansare a celei de a patra editii a programului educational va avea loc marti 15 februarie incepand cu ora 10:00 in sala de festivitati a Colegiului National ”Mihai Eminescu” din Bucuresti. La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai organizatorilor (Centrul de Informare ONU pentru Romania, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si ECDL ROMANIA) alaturi de elevii si profesorii invitati sa ia parte la aceasta editie a proiectului precum si reprezentanti ai celor 5 muzee participante.

La cea de- a IV-a editie a proiectului vor fi implicati din nou 250 de elevi din cele 5 licee participante la proiect:

Colegiul National „Ion Neculce”, Liceul Teoretic „Dante Aligheri”, Colegiul National „Mihai Eminescu”
Grupul Scolar „dragomir Hurmuzescu”,Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”.

Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei de a participa la proiect sunt:
Muzeul de Arta veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica – Minovici “, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I” .

Prin demararea acestui proiect ECDL ROMANIA, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti, alaturi de Centrul de Informare ONU pentru Romania, precum si muzeele implicate in cadrul proiectului, urmaresc atingerea urmatoarelor obiective:

Promovarea respectului pentru valorile culturale si institutiile de cultura prin atragerea unui numar cat mai mare de elevi de liceu catre muzee si accesul la valorile fundamentale culturale;Promovarea scolii ca institutie care doreste sa asigure formarea continua si completa la standarde europeane a elevilor, in perspectiva realizarii unei cariere, intelegand insa actul de cultura ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in mediul educational;Oferirea unor metode alternative de petrecere a timpului liber pentru elevi.

Sursa: comunicatedepresa.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.