5 licee, 5 institute de cercetare / Conferința Altfel 5

0

Anul trecut în noiembrie 2014 am început călătoria noastră din cadrul proiectului 5 Licee, 5 Institute de Cercetare, ca o urmare firească a evenimentului Noaptea Europeană a Cercetătorilor 2014.

Participantii la proiectul 5 LICEE, 5 INSTITUTE inceput in luna noiembrie 2014 sunt peste 50 de elevi inscrisi in echipe, 15 profesori coordonatori, și 15 reprezentanti ai institutelor de cercetare. În cadrul Săptămânii Altfel, elevii înscriși în proiect se vor reîntâlni pentru a discuta statusul proiectelor dupa 4 luni de lucru și să capete idei proaspete pentru finalizarea lor și pregatirea pentru prezentarea rezultatelor în cadrul evenimentului Noaptea Europeană a Cercetătorilor 2015.

conferinta altfel 5

Sub conceptul #researchers4humanity activitățile desfășurate vor uni oamenii dincolo de granițele vârstei, în căutarea unor răspunsuri la întrebări simple, pe care ulterior să le dezvăluie printr-un limbaj pe înțelesul tuturor.

Colegiile Naționale participante sunt: Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Colegiul National Mihai Viteazul, Colegiul National Mihai Eminescu, Colegiul National Gheorghe Lazar, Colegiul National Grigore Moisil

Institutele de cercetare participante sunt: Institutul Național de Cercetare în Sport, Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” al Academiei Române, Observatorul Astronomic al Academiei, Institutul Național de Speologie, Institutul de Științele Educației.

Prima zi, 7 aprilie, va fi dedicată readucerii aminte a echipelor de tineri și în ce domenii de cercetare studiază. Ziua se va termina cu o  discuție cu Alexandru Caragea, cercetător fizician, despre specificitățile comunicării subiectelor de știință față de publicul larg.

A doua zi, 8 aprilie, tinerii se vor întâlni cu cațiva vorbitori care activează în cele 5 domenii (sport, antropologie, speologie, educație și astronomie):

– Cristina Cristea, CROS Universitatea Alternativă

– Bogdan Popescu, CUBE Training

– Vlad Dumitrescu, IAcuSTELE

– Paul Calin, LiberInMiscare

– Florin Ghinda, RomaniaPozitiva

– Cristian Lascu, speolog, fondator al cluburilor  de speologie Focul Viu si GESS

Locația evenimentului de lansare: IMPACT HUB, Str. Halelor nr 5 BUCUREȘTI, et 2, intre orele 15,00-20,00

Despre 5 licee, 5 Institute

Proiectul este la prima ediție și este organizat de Asociația INVENIO în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București si cu susținerea IMPACT Hub și Austral Papetărie.

Despre Noaptea Cercetătorilor

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment finanțat de către Comisia Europeană, prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie. Evenimentul își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Primul eveniment european Noaptea Cercetătorilor a fost organizat în 2005 şi a atras până acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Ediția 2013 a atras peste 40.000 de vizitatori în România.

Noaptea Cercetătorilor 2014-2015 este organizată în România, sub egida Uniunii Europene, echipa #Researchers4Humanity  fiind compusa din Asociația Invenio, Target Active Training, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport.

Mai multe informații:

– pagina de facebook: https://www.facebook.com/Researchers4Humanity

– pagina de web: http://r4h.ro/category/ce-facem/5-licee-5-institute/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 60 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.