Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

5 (arte) în cinci (zile) un proiect ICR la Biblioteca Centrală Universitară / 5-10 decembrie 2011

0

5 (arte) în cinci (zile) – ICR la BCU

După sutele de evenimente organizate în 2011, de la Tel Aviv până la New York, prin cele 18 filiale ale sale, și după serile de film, concertele, dezbaterile și expozițiile care au atras un public numeros la sediul său, Institutul Cultural Român descinde, în ultima lună a anului, în inima Bucureștiului, la Biblioteca Centrală Universitară. Timp de cinci zile (lucrătoare întru cultură), ICR le oferă bucureștenilor, la BCU, un eșantion din activitatea sa de peste an.

Filme, grafică (inclusiv live), pantomimă, voce, chitară, percuție, colinde, lecturi și dezbateri compun programul festivalului intitulat 5 (arte) în cinci (zile) – ICR la BCU.

Sursa: icr.ro

Festivalul se va deschide luni, 5 decembrie 2011, ora 18.00, cu o alocuţiune a preşedintelui ICR, Horia-Roman Patapievici, urmată de vernisajul expoziției Avangarda românească. Grafică și desen, prezentată de Cătălina Macovei. După avangarda istorică, este rândul plasticii de azi să se prezinte, dinamic, sâmbătă, 10 decembrie 2011, între orele 16.00 și 18.00, într-o sesiune de Live Drawing cu Alexandru Ciubotariu, Matei Branea și Noper.

Cinefilii sunt invitați marți, 6 decembrie 2011, de la ora 18.00, la Podul de flori, regia: Thomas Ciulei, și sâmbătă, 10 decembrie 2011, de la ora 19.00, la O lume mai bună, regia: Susanne Bier (Danemarca), film prezentat la ediția din acest an a Festivalului Filmului European. Proiecția de marți va fi urmată de un dialog între regizorul Thomas Ciulei și Petre Guran, istoric, directorul ICR „Mihai Eminescu“ Chișinău.

Oferta muzicală cuprinde colinde interpretate de Grigore Leșe împreună cu un grup de colindători din satele Libotin şi Ungureni – luni, 5 decembrie 2011, de la ora 19.00, un recital de percuție cu ansamblul GAME – marţi, 6 decembrie 2011, de la ora 20.00, un concert Ada Milea (precedat de o lectură multilingvă) – joi, 8 decembrie 2011, ora 20.00, iar vineri, 9 decembrie 2011, de la ora 20.00, formația vocal-instrumentală de muzică veche „Anton Pann“ va da glas sonorităților balcanice care au consacrat-o.

Artele scenei sunt reprezentate de spectacolul de pantomimă Contraste, cu Richard Bovnoczki și Dana Cavaleru, miercuri, 7 decembrie 2011, de la ora 17.30, și de spectacolul Ich bin Ofelia – un recital susținut de Coca Bloos, vineri, 9 decembrie 2011, de la ora 18.00.

Joi, 8 decembrie 2011, la festivalul organizat de ICR la BCU este ziua cititorilor. De la ora 18.00, scriitorii Filip Florian, Gabriela Adameșteanu şi Simona Sora vor participa la o discuție sub genericul Cărțile românești au viză Schengen şi vor citi din textele lor, alături de traducătorii CENNAC.

Evenimentele au loc în Sala Galateca și în Aula BCU – str. Boteanu nr.1.

Accesul publicului este liber.

PROGRAM

Luni, 5 decembrie
Ora 18.00 – Deschiderea festivalului. Va lua cuvântul Horia-Roman Patapievici.
Vernisajul expoziției „Avangarda românească. Grafică și desen“. Vor fi expuse 72 de lucrări de grafică şi desen (fotocopii), unele aproape necunoscute, din colecţiile Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei, aparţinând unor artişti care s-au identificat cu fenomenul avangardei într-una din fazele sale. Printre cei mai cunoscuţi dintre aceştia sunt menţionaţi Marcel Iancu, Victor Brauner, M. H. Maxy, Miliţa Petraşcu, Iosif Iser, Margareta Sterian, Corneliu Michăilescu ş.a. La vernisaj va lua cuvîntul Cătălina Macovei. // Sala Galateca

Ora 19.00 – Concert de colinde susţinut de Grigore Leşe împreună cu un grup de colindători din satele Libotin şi Ungureni. // Sala Galateca

Marți, 6 decembrie
Ora 18.00 – Proiecţia filmului Podul de flori, regia Thomas Ciulei, urmată de un dialog cu invitații Thomas Ciulei și Petre Guran // Sala Galateca

Ora 20.00 – Concert de percuţie susţinut de ansamblul GAME // Sala Galateca

Miercuri, 7 decembrie
Ora 17.30 – Contraste, spectacol de pantomimă cu Richard Bovnoczki și Dana Cavaleru // Sala Galateca

Joi, 8 decembrie
Ora 18.00 – Seară literară şi dialog sub genericul „Cărțile românești au viză Schengen”. Scriitorii Filip Florian, Gabriela Adameșteanu şi Simona Sora vor citi din volumele lor  traduse în străinătate prin programele ICR, în paralel cu câțiva traducători, bursieri ai CENNAC, care vor citi din textele traduse. // Sala Galateca
Ora 20:00 – Concert Ada Milea // Sala Galateca

Vineri, 9 decembrie
Ora 18:00 – Ich bin Ofelia, recital Coca Bloos // Sala Galateca
Ora 20:00 – Concert susţinut de formaţia vocal-instrumentală „Anton Pann“ // Aula BCU

Sâmbătă, 10 decembrie
Ora 16.00 – 18.00 – Live Drawing cu Alexandru Ciubotariu, Matei Branea și Noper // Sala Galateca
Ora 19.00 – Proiecţia filmului Într-o lume mai bună, regia: Susanne Bier, Danemarca, 113’, Aula BCU

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.